Hlavní obsah

Romantické svícny. Na narozeninovou party, rande i Valentýna

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tak jako každý rok i letos nás čeká svátek všech zamilovaných a my vás chceme inspirovat. Připravili jsme pro vás tipy na romantické svícny, které ovšem využijete nejen na Valentýna.

Článek

Svíčky patří k oslavám, a proto by neměly chybět ani při slavnostní večeři na svatého Valentýna, který se slaví 14. února. Jste-li tedy příznivci romantiky ve dvou, inspirujte se našimi tipy, které ovšem můžete využít třeba i na narozeninovou oslavu.

1. S živými květy

Romantika na Valentýna se dá pojmout různými způsoby. Což takhle připravit doma večeři při svíčkách? Můžete je vyrobit ze skleniček na šampaňské. Vezměte si na pomoc kousek aranžovací hmoty, kterou koupíte v hobby obchodech či květinářstvích, živé květy (ideálně růže) a lepicí pásku s kamínky, která se prodává v papírnictví.

Nožičku a dolní část polepte kamínky (budou zakrývat aranžovací hmotu). Tu nejprve vyřízněte podle hrdla skleniček a namočte ji do vody, aby celá nasákla. Pak do ní zapíchněte růži a nasaďte skleničky. Svícny musí stát na nějakém tácku či talíři.

Pak na ně přilepte kapkou vosku svíčky, které rovněž můžete ozdobit blyštivou páskou. Knot však z bezpečnostních důvodů nesmí dohořet až k ní. Svícny jsou hodně vysoké, tak pozor, abyste je nepřevrhli. Popřípadě můžete využít i skleničku na whisky, která je nízká.

Foto: Greta Blumajerová

Skleničky na šampaňské lze využít i takovýmto způsobemFoto: Greta Blumajerová

2. Ze zavařovačky

Jednoduché, ale efektní. Tento svícen navíc budete mít vyrobený za chvilku. Stačí vám obyčejná zavařovací sklenička od okurek či marmelády, na kterou zvenku přilepte transparentním lepidlem pruhy krajky, umělý kvítek a blyštivé kamínky. Dovnitř vložte čajovou svíčku a uvidíte, jak romantické světlo bude ze svícínku vycházet (další tipy, jak využít zavařovačku).

Foto: Greta Blumajerová

Krajkový svícen působí velmi něžněFoto: Greta Blumajerová

3. Z rámečku na obrázek

Krásný svícen může vzniknout také z ozdobného rámečku. My jsme ho přilepili tavnou pistolí k skleněnému podtácku, který je primárně určený na svíčky, a doprostřed nakapali trochu vosku, do nějž jsme zapíchli reprezentativní svíčku. Pak lze podtácek zasypat třpytivými kamínky a perličkami.

Foto: Greta Blumajerová

Zlatý svícen bude vypadat slavnostněFoto: Greta Blumajerová

4. Místo poháru

Máte doma zajímavé misky na pohár či ovoce? Otočte je vzhůru nohama a proměňte je ve svícny na stůl. Stačí do misky schovat pár oblázků či umělé květy a přilepit zespodu tavnou pistolí dno ze skleněného tácku či z obyčejného pevnějšího kartonu. Nahoru pak připevněte, opět pomocí vosku či lepidla, větší čajovou svíčku.

Foto: Greta Blumajerová

Svíčku v kalíšku lze po obvodu oblepit ještě páskou s kamínky z papírnictvíFoto: Greta Blumajerová

5. S LED osvícením

Svícen s dvojím osvětlením? Proč ne, bude alespoň dvakrát zajímavější. Stačí umístit na skleněný tác skleničku naplněnou perlami. Usaďte na ně čajovou svíčku a dokola položte světelný řetěz na baterky. Jeho drátky zamaskujte umělými kvítky a peřím.

Foto: Greta Blumajerová

Více romantické atmosféry docílíte pomocí vonné svíčkyFoto: Greta Blumajerová

6. Vodní svícen

Máte doma nevyužitou širší vázu? Naplňte ji oblázky a do nich zapíchněte umělé květy tak, aby nevyplavaly na hladinu. Na ni položte plovoucí svíčku a dopřejte si relax ve dvou za intimního světla ve vaně.

Foto: Greta Blumajerová

Vodní svícen může zpříjemnit atmosféru při večerním odpočinku ve vaněFoto: Greta Blumajerová

Na Valentýna můžete své drahé polovičce i něco dobrého upéct. Tři moučníky, které obměkčí i největšího odpůrce svátku zamilovaných! 

Reklama

Načítám