Hlavní obsah
Foto: Kateřina Harudová

Foto: Kateřina Harudová

Rybičková pomazánka je klasika na chlebíčky a jednohubky, ale pokud chcete do jídelníčku zařadit více ryb, klidně si ji dejte i na žitném chlebu k snídani. V tom případě doporučuji vyměnit sýr za lehčí polotučný tvaroh, přidat čerstvou zeleninu a vařené vejce a zvážit výměnu cibulky za méně aromatické kyselé okurky nebo kapary. Pomazánka z uzené makrely je totiž bezvadně variabilní, takže ji nemusíte mít pokaždé stejnou.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
Na pomazánku
  • 1 ks uzené makrely
    4
  • 2 ks jarní cibulky
  • 200 g čerstvého krémového sýru
    7
  • 2 lžíce majonézy
    3
  • 1 lžíce dijonské hořčice
    10
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Dle chuti můžete přidat
  • 2 ks vejce
    3
  • 1/2 ks kyselých okurek
    10
    12
  • 1 hrst listové petržele
  • 2 lžíce tvarohu
    7
  • 3 ks kaparů
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Makrelu podélně rozpulte, odstraňte z ní páteř a poté postupně oberte maso od kostí a kůže. Jarní cibulku nasekejte nadrobno. Místo ní můžete dát i šalotku, kousek klasické cibule nebo hrst pažitky.

02.

Rybu a pažitku smíchejte se sýrem a majonézou a dochuťte hořčicí, citronovou šťávou, solí a čerstvě mletým pepřem. Pro lehčí konzistenci přidejte tvaroh, pro sytější verzi vařená vejce. K ochucení se hodí i hladkolistá petržel, sekané kapary nebo kostičky kyselé okurky.

03.

Podávejte na žitném chlebu a spotřebujte do dvou dnů.

Máte nějakou svoji oblíbenou pomazánku? Zkuste klasické česnekovky se sýrem nebo nestárnoucí tvarohové pomazánky.

Načítám