Hlavní obsah

Rybí pomazánka z uzené makrely

Hodnocení:
(34)
Foto: Kateřina Harudová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Rybičková pomazánka je klasika na chlebíčky a jednohubky, ale pokud chcete do jídelníčku zařadit více ryb, klidně si ji dejte i na žitném chlebu k snídani. V tom případě doporučuji vyměnit sýr za lehčí polotučný tvaroh, přidat čerstvou zeleninu a vařené vejce a zvážit výměnu cibulky za méně aromatické kyselé okurky nebo kapary. Pomazánka z uzené makrely je totiž bezvadně variabilní, takže ji nemusíte mít pokaždé stejnou.

Ingredience pro:
1 misku
Na pomazánku
  • 1 uzená makrela
  • 2 jarní cibulky
  • 200 g čerstvého krémového sýru
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř
Dle chuti můžete přidat
  • vejce natvrdo
  • sterilované okurky
  • hladkolistá petržel
  • tvaroh
  • kapary
Článek

Postup

Krok 1: Makrelu podélně rozpulte, odstraňte z ní páteř a poté postupně oberte maso od kostí a kůže. Jarní cibulku nasekejte nadrobno. Místo ní můžete dát i šalotku, kousek klasické cibule nebo hrst pažitky.

Krok 2: Rybu a pažitku smíchejte se sýrem a majonézou a dochuťte hořčicí, citronovou šťávou, solí a čerstvě mletým pepřem. Pro lehčí konzistenci přidejte tvaroh, pro sytější verzi vařená vejce. K ochucení se hodí i hladkolistá petržel, sekané kapary nebo kostičky kyselé okurky.

Krok 3: Podávejte na žitném chlebu a spotřebujte do dvou dnů.

Máte nějakou svoji oblíbenou pomazánku? Zkuste klasické česnekovky se sýrem nebo nestárnoucí tvarohové pomazánky.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek