Hlavní obsah

Tuňáková quesadilla se sýrem a cibulkou

Hodnocení:
(101)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
5 minut
Náročnost
nízká

Výmluvy, že máte málo času, a proto se nestíháte kvalitně najíst, nepřijímáme! Sýrovou quesadillu máte totiž hotovou do 10 minut a pokaždé ji můžete naplnit něčím jiným. Třeba jako my krémovým tuňákem a odškrtnout si tak rovnou i přísun ryb, co vy na to?

Ingredience pro:
2 porce
Na quesadilly (místo jarní můžete dát klasickou cibulku)
  • 1 tuňák v plechovce
  • 2 jarní cibulky
  • 100 g sýru žervé
  • sůl a pepř
  • 1 hrst špenátu
  • 1 hrst strouhaného sýru
  • 2 tortilly
  • 1 lžíce oleje
Můžete přidat
  • kukuřice
  • olivy
  • avokádo
  • chilli
  • čerstvá bazalka
Článek

Postup

Krok 1: Tuňáka slijte (já dala velkou plechovku v oleji, 120 gramů čisté váhy) a vidličkou promíchejte s nasekanou jarní cibulkou, kostkou žervé, trochou soli a čerstvě mletého pepře a špenátem. Ten se hodí jak čerstvý spařený v cedníku vroucí vodou, tak rozmrazený.

Krok 2: Touto směsí potřete vždy polovinu tortilly, posypejte sýrem (čedar, mozzarella, gouda) a čistou část placky přehněte přes náplň.

Krok 3: Pánev potřete trochou oleje a tortilly na ní z obou stran pár minut opečte. Pokrájejte na třetinky a podávejte jen tak nebo s lehkým salátem, který si připravíte během opékání. Já jen smíchala pokrájené rajče, cibulku, sůl, pepř, trochu octa a bazalku.

Tip: Do náplně můžete přidat kukuřici, fazole, nasekané olivy nebo třeba kousky avokáda a dochutit i chilli, česnekem a čerstvou bazalkou či koriandrem.

Chcete se dobře najíst i během pracovního týdne, kdy nemáte na vaření moc času? Zkuste moje oblíbené čočkové kari z jednoho hrnce, klasické špagety carbonara nebo minutkový cibulový guláš.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek