Hlavní obsah

Rybí prsty v bylinkové strouhance pečené v troubě

Hodnocení:
(8)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Zapomeňte na kupované „rybí prsty“, které povětšinou nemají s rybou nic společného. Připravte si raději poctivé domácí. Zdravější varianta je upéct je v troubě. S jogurtovým dipem chutnají skvěle!

Ingredience pro:
4 porce
Rybí prsty:
  • 600 g rybích filetů
  • sůl
  • citronový pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
  • hladká mouka na obalování
  • 2 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • strouhanka na obalování
  • 1 lžíce světlého sezamového semínka
  • 1 lžička citronové kůry
  • 10 snítek čerstvého tymiánu
Jogurtový dip:
  • 200 g hustého bílého jogurtu
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve si připravte rybí filety. Můžete použít rybu dle libosti, například tresku, ale třeba také lososa. Já použila candáta. Filety bez kůže nakrájejte na asi 3 cm silné proužky. Rybu osolte, opepřete citronovým pepřem a zakápněte lehce olivovým olejem.

Krok 2: Připravte si trojobal. Do jedné misky dejte hladkou mouku, v další vyšlehejte vejce s mlékem, lehce je osolte a opepřete. Ve třetí misce smíchejte strouhanku se sezamem, citronovou kůrou a lístky čerstvého tymiánu.

Krok 3: Kousky ryby obalte v hladké mouce, poté je namočte do vajec a nakonec obalte v bylinkové strouhance. Obalené rybí prsty vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 200 °C přibližně 15 až 20 minut dozlatova.

Krok 4: Mezitím si připravte jogurtový dip. Jogurt smíchejte s lístky tymiánu, citronovou šťávou, osolte a opepřete. Dip dejte vychladit do lednice.

Krok 5: Hotové rybí prsty zakapejte dle libosti citronovou šťávou a podávejte s připraveným jogurtovým dipem. Jako přílohu můžete zvolit různou úpravu brambor nebo třeba celerové pyré.

A jak připravujete „rybí prsty“ vy?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama