Hlavní obsah
3,2
(20)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Hovězího se nemusíte bát ani při rychlé úpravě. Stačí vybrat ideální maso pro minutkovou úpravu, to je u hovězího buď roštěnec, svíčková, panenka nebo pupek. Můžete se poradit i s řezníkem, který vám jistě doporučí ideální kus.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na masovou směs
  • 400 g hovězí svíčkové
  • 1 ks červené cibule
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks žluté papriky
  • 1 lžička pepře
  • 2 špetky soli
  • 1 lžička čerstvého zázvoru
  • 2 stroužky česneku
Na omáčku
  • 100 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička rýžového octa
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
Článek

Postup

01.

Hovězí maso nakrájejte na nudličky proti vláknu, osolte jej a opepřete. V pánvi wok na oleji zprudka orestujte maso a po asi dvou minutách ho z pánve vyndejte stranou na talíř. 

02.

Na zbylý olej přidejte nakrájenou cibuli a nakrájenou papriku. Zeleninu opékejte 3–4 minuty, dokud nezačne měknout. Po této době přidejte k zelenině nasekané stroužky česneku a najemno nasekaný čerstvý zázvor. Krátce společně zarestujte.

03.

V misce si mezitím smíchejte studený hovězí vývar s kukuřičným škrobem, sójovou omáčkou a rýžovým octem. Tuto směs nalijte do woku k zelenině, přidejte i maso a provařte přibližně dvě minuty. 

Foto: Svatava Vašková

Vypadá skvěle a ještě lépe chutnáFoto: Svatava Vašková

04.

Hotovou hovězí směs servírujte s vařenou rýží. 

Chcete další tip na rychlou teplou večeři? Co takové kari z červené čočky, restovaná jatýrka nebo vajíčka na všechny způsoby?

Reklama

Načítám