Hlavní obsah
3,4
(54)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Toto nepečené cukroví můžete připravit na poslední chvíli – a hodí se i jindy než jen na Vánoce. Dokonalá harmonie hořké čokolády a malin v podobě efektního růžového prachu vás nadchne.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
40 kuliček
  • 400 g hořké čokolády
  • 200 ml 40% smetany ke šlehání
  • 40 g mandlové mouky
  • 1 špetka soli
  • 2 hrsti mrazem sušených malin
Článek

Postup

01.

Čokoládu nasekejte, aby se snadněji rozpustila. Smetanu ohřejte, ale nevařte. Sejměte ji ze sporáku a dejte do ní rozpustit nasekanou čokoládu. Chvíli nechte stát a po pár minutách promíchejte, vznikne jemná lesklá směs – ganache (ganáž).

02.

Do smetanovo-čokoládové směsi přidejte mandlovou mouku a špetku kvalitní soli. Promíchejte a vložte asi na hodinu do mrazničky. Jak mandlovou mouku vyrobit doma?

03.

Mezitím si připravte ovoce na obalení pralinek. Lyofilizované (mrazem sušené) maliny jednoduše rozemelte (rozmixujte) na prach. 

04.

Čokoládovou hmotu vyndejte z mrazničky. Lžící nabírejte jednotlivé porce, rukama tvořte koule a ihned je obalujte v malinovém prachu.

Foto: Svatava Vašková

Kombinace tmavé čokolády a malin není jen výborná, ale také krásnáFoto: Svatava Vašková

05.

Pralinky skladujte v uzavíratelné krabici v chladu, vydrží čerstvé přibližně 10 dní. 

Vynikající je i nepečený mandlový nugát turrón anebo fantastické nepečené řezy bajadera s ořechy a čokoládou.

Reklama

Načítám