Hlavní obsah

Rychlé čokoládové pralinky s malinovým prachem

Hodnocení:
(42)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
5 minut
Náročnost
nízká

Toto nepečené cukroví můžete připravit na poslední chvíli – a hodí se i jindy než jen na Vánoce. Dokonalá harmonie hořké čokolády a malin v podobě efektního růžového prachu vás nadchne.

Ingredience pro:
40 kuliček
  • 400 g tmavé čokolády
  • 200 ml 40% smetany ke šlehání
  • 40 g mandlové mouky
  • 1 špetka soli
  • 2 hrsti mrazem sušených malin
Článek

Postup

Krok 1: Čokoládu nasekejte, aby se snadněji rozpustila. Smetanu ohřejte, ale nevařte. Sejměte ji ze sporáku a dejte do ní rozpustit nasekanou čokoládu. Chvíli nechte stát a po pár minutách promíchejte, vznikne jemná lesklá směs – ganache (ganáž).

Krok 2: Do smetanovo-čokoládové směsi přidejte mandlovou mouku a špetku kvalitní soli. Promíchejte a vložte asi na hodinu do mrazničky. Jak mandlovou mouku vyrobit doma?

Krok 3: Mezitím si připravte ovoce na obalení pralinek. Lyofilizované (mrazem sušené) maliny jednoduše rozemelte (rozmixujte) na prach. 

Krok 4: Čokoládovou hmotu vyndejte z mrazničky. Lžící nabírejte jednotlivé porce, rukama tvořte koule a ihned je obalujte v malinovém prachu.

Foto: Svatava Vašková

Kombinace tmavé čokolády a malin není jen výborná, ale také krásná

Krok 5: Pralinky skladujte v uzavíratelné krabici v chladu, vydrží čerstvé přibližně 10 dní. 

Vynikající je i nepečený mandlový nugát turrón anebo fantastické nepečené řezy bajadera s ořechy a čokoládou.

ynezorPumanzeSaNyknalC
21. 12. 2021

Reklama

Sdílejte článek