Hlavní obsah

Rychlé směsi na topinky: Jsou vynikající a hned hotové!

Foto: Mona Martinů

Topinky jsou hotové raz dva. Tak proč si nepochutnat?Foto: Mona Martinů

Reklama

Zbyl vám doma tvrdší chleba? Chyba ho vyhodit! Raději popadněte pánev a přichystejte směs, která se bude na topinkách skvěle vyjímat. Jakou? Máme hned tři lahodné tipy!

Článek

Topinky: pro někoho odbytá večeře, pro jiného jídlo, za které by dal z fleku půl království. Patříte do druhé skupiny? Blýskněte se před rodinou jednou z následujících směsí. Posvítili jsme si na papriky, mleté maso i špenát a slaninu. Co vy na to?

Papriková směs s kuřecím masem

Na 6 porcí potřebujete:1 žlutou papriku, 1 červenou papriku, 2 lžíce octa, 2 stroužky česneku, 200 ml vody, 2 lžíce oleje, sůl a pepř, 200 g kuřecího masa, chléb na topinky

Foto: Mona Martinů

Papriky můžete rozvařit nebo třeba upéct či grilovatFoto: Mona Martinů

Postup: Papriky nakrájejte na kostičky a stroužky česneku oloupejte a nasekejte najemno. Olej v hlubším rendlíku rozpalte a papriky na něm opečte. Když zesklovatí, přidejte česnek a pokapejte vše octem, který nechte zredukovat. Pak směs zalejte vodou a nechte ji asi 5 minut probublávat. Základ osolte, opepřete a rozmixujte tyčovým mixérem. Do omáčky dejte na kousky nakrájené kuřecí maso a vařte, dokud vše nezhoustne, minimálně však 15 minut. Podávejte na topinkách.

Z mletého masa i mrkve

Na 4 porce potřebujete: 300 g mletého hovězího masa, 2 stroužky česneku, 1 červenou cibuli, plechovku loupaných rajčat, 3 lžíce rajčatového protlaku (není nutný), 150 ml červeného vína, 2 mrkve, 100 g sýru Pecorino, sůl a pepř, 2 lžíce oleje, chléb na topinky

Foto: Mona Martinů

Mrkev, červené víno a mleté maso. Znáte lepší kombinaci?Foto: Mona Martinů

Postup: Maso osolte, opepřete a dobře promíchejte. Česnek nasekejte na plátky, cibuli nakrájejte najemno a mrkve oškrábejte a rozdělte na kostičky. A může se začít vařit! V hlubší pánvi rozpalte olej a nechte v něm zesklovatět cibuli. K té pak přidejte mleté maso. Když se rovnoměrně opeče, doplňte česnek, mrkev, krátce opečte a směs zalejte vínem. Když se vypaří, už jen přidejte rajčata a nechte je mírně probublávat. Pro barvu můžete přidat ještě 3 lžíce rajčatového protlaku (ale není to nutné). Po 10 minutách směs dochuťte solí, pepřem a rovnejte ji na topinky. Ty ještě posypte nahrubo nastrouhaným sýrem.

Extra rychlá se špenátem a slaninou

Na 4 porce potřebujete: 200 g anglické slaniny, 250 g baby špenátu, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, ½ citronu, sůl a pepř, 50 g parmezánu, chléb na topinky

Foto: Mona Martinů

Pokud hledáte opravdu rychlou variantu, pusťte se do tétoFoto: Mona Martinů

Postup: Slaninu nakrájejte na kostičky a nechte ji v rozpálené pánvi zatáhnout. Po chvilce k ní přidejte nahrubo nakrájenou cibuli, plátky česneku a krátce je opečte. Do pánve pak vložte opraný baby špenát. Když se ohřeje, dochuťte směs solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte na topinkách posypané parmezánem.

A jaké směsi na topinky vedou u vás doma?

Reklama

Načítám