Hlavní obsah
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Rychlé a lehké těstoviny bez masa se hodí jako oběd i večeře. Kombinace balkánského sýra a špenátu je lahodná.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g penne
    1
    3
  • 3 ks cibule
  • 200 g listového špenátu
  • 2 lžíce másla
    7
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 150 g balkánského sýru
    7
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte podle návodu. Cibule oloupejte a nakrájejte nadrobno. 

02.

V pánvi nechte rozpustit máslo. Pak na něm nechte zesklovatět cibuli. Přisypte cukr, přidejte trošku soli a pepře a promíchejte.

03.

Do směsi vmíchejte špenát a nechte ho zavadnout. Nakonec přidejte uvařené těstoviny. 

04.

Vše důkladně promíchejte. Směs rozdělte na talíře a na každou porci přidejte trochu rozdrobeného sýra. Pokud chcete připravit sytější variantu receptu, můžete do něj přidat na kousky nakrájené kuřecí maso nebo těstoviny na závěr ozdobit dokřupava opečenou slaninou. 

Milujete těstoviny? Vyberte si z nejlepších těstovinových receptů, najdete tam ověřené omáčky na špagety, můžete začít experimentovat směrem k výrobě domácích nudlí a pest, pokračovat zapékáním lasagní nebo třeba recepty šmrncnutými Asií

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 698,63 kJ
Bílkoviny23,3 g
Tuky15,36 g
Sacharidy101,46 g
Sůl3,4 g
SAFA8,21 g
Vláknina7,43 g
Cukry10,35 g

Načítám