Hlavní obsah

Těstoviny s krémovou špenátovo-avokádovou omáčkou

Hodnocení:
(38)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
5 minut
Náročnost
nízká

Jemná omáčka ze špenátu, které krémovost dodá zralé avokádo. Obejdete se bez smetany i másla a recept je hotový raz dva.

Ingredience pro:
3 porce
Budete potřebovat
  • 125 g čerstvého baby špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks šalotky
  • 1 ks avokáda
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 hrst strouhaného parmazánu
  • 1 špetka soli
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 5 lístků čerstvé bazalky
Článek

Postup

Krok 1: V hrnci na oleji krátce orestujte na plátky nasekaný česnek. Po chvilce přidejte listy baby špenátu, nechte je zavadnout a duste pod pokličkou asi 3 minuty. 

Krok 2: Špenát s česnekem nechte zchladnout, pak ho dejte společně s vypeckovaným a oloupaným avokádem, parmazánem a citronovou šťávou do mixéru. Vše rozmixujte dohladka.  

Foto: Svatava Vašková

Krok 3: Hotovou omáčku dochuťte solí a servírujte ji s uvařenými těstovinami a na poloviny nakrájenými cherry rajčaty. Jídlo dozdobte lístky čerstvé bazalky a celou porci zakápněte olivovým olejem. 

ynezorPumanzeSaNyknalC
18. 11. 2021

Reklama

Sdílejte článek