Hlavní obsah
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Jemná omáčka ze špenátu, které krémovost dodá zralé avokádo. Obejdete se bez smetany i másla a recept je hotový raz dva.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
Budete potřebovat
  • 125 g baby špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks šalotky
  • 1 ks avokáda
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 hrst parmazánu
    7
  • 1 špetka soli
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 5 lístků čerstvé bazalky
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V hrnci na oleji krátce orestujte na plátky nasekaný česnek. Po chvilce přidejte listy baby špenátu, nechte je zavadnout a duste pod pokličkou asi 3 minuty. 

02.

Špenát s česnekem nechte zchladnout, pak ho dejte společně s vypeckovaným a oloupaným avokádem, parmazánem a citronovou šťávou do mixéru. Vše rozmixujte dohladka.  

Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

03.

Hotovou omáčku dochuťte solí a servírujte ji s uvařenými těstovinami a na poloviny nakrájenými cherry rajčaty. Jídlo dozdobte lístky čerstvé bazalky a celou porci zakápněte olivovým olejem. 

Načítám