Hlavní obsah

Těstoviny zapečené s houbami a sýrem

Hodnocení:
(82)
Foto: Martina Lancingerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Milovníků houbaření je mezi Čechy minimálně tolik co milovníků těstovin. Pokud mezi ně patříte také, pusťte se do receptu na lahodné zapečené těstoviny s houbami a modrým sýrem.

Ingredience pro:
2 porce
  • 40 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 250 g čerstvých hub
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 1 špetka soli
  • 150 ml smetany na vaření 33%
  • 100 g sýru Niva
  • 300 g těstovin
Článek

Postup

Krok 1: Do osolené vroucí vody dejte vařit těstoviny. Po změknutí sceďte a nechte okapat.

Krok 2: V hrnci rozehřejte máslo. Zasypejte moukou a chvíli promíchávejte. Zalijte mlékem a šlehejte metličkou, aby vám nevznikly hrudky. Pak přilijte vývar, případně vodu, a přiveďte k varu.

Krok 3: Houby (nejlépe žampiony) nakrájejte na tenké plátky a přidejte do hrnce spolu s tymiánem a kmínem. Osolte a vařte 15 minut. Sceďte, dejte houby do omáčky, nakonec vlijte smetanu a odstavte z plotny.

Krok 4: Omáčku promíchejte s těstovinami a rozdrobeným sýrem. Rozprostřete směs do zapékací mísy a pečte při 200 °C 25 minut dozlatova.

Taková jídla milujete? Pak budou rajčatové těstoviny s masovými kuličkami anebo vegetariánské lasagne  právě pro vás. A jestli vám ještě zbyly houby, uvařte si některé z pěti nejoblíbenějších houbových receptů

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek