Článek
Postup
01.
Do osolené vroucí vody dejte vařit těstoviny. Po změknutí sceďte a nechte okapat.
02.
V hrnci rozehřejte máslo. Zasypejte moukou a chvíli promíchávejte. Zalijte mlékem a šlehejte metličkou, aby vám nevznikly hrudky. Pak přilijte vývar, případně vodu, a přiveďte k varu.
03.
Houby (nejlépe žampiony) nakrájejte na tenké plátky a přidejte do hrnce spolu s tymiánem a kmínem. Osolte a vařte 15 minut. Sceďte, dejte houby do omáčky, nakonec vlijte smetanu a odstavte z plotny.
04.
Omáčku promíchejte s těstovinami a rozdrobeným sýrem. Rozprostřete směs do zapékací mísy a pečte při 200 °C 25 minut dozlatova.
Houby na každém kroku
Houby jsou teď v plné sezoně! Košíky se plní, les voní a nastal ideální čas si je dopřát v co nejvíce podobách.
- Polévky: Kulajda | Krkonošské kyselo | Valašská kyselica | Bramboračka
- Omáčky: Nakyselo | Snadná smetanová | Z lišek | K masu i knedlíku
- Chutně po našem: Řízky | Karbanátky | Guláš | Hubník | Bramboráky | Smaženice
Taková jídla milujete? Pak budou rajčatové těstoviny s masovými kuličkami anebo vegetariánské lasagne právě pro vás. A jestli vám ještě zbyly houby, uvařte si některé z pěti nejoblíbenějších houbových receptů.