Hlavní obsah

Rychlovka k večeři, která nezklame: Bramborový guláš s pikantní klobásou

Foto: Marcel Rozhoň

Tohle je jedno z nejobyčejnějších jídel, které ale vždy chutná skvěle!Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Ze spíže na vás kouká pár brambor a nějaká ta zelenina: Připravte si bramborový guláš. A s pikatní klobásou ho dotáhnete k dokonalosti!

Článek

Bramborový guláš je taková klasika, kterou si každý doma připravuje podle vlastních chutí. K základu můžete přidat ještě kousek nadrobno nakrájené zeleniny nebo naopak připravit bezmasou variantu a vynechat i klobásu.

Pokud narazíte v obchodě jen na bezbarvá rajčata bez chuti, sáhněte spíš po těch v konzervě. A větší jedlíci si na něm pochutnají s krajícem chleba s křupavou kůrkou.

Bramborový guláš

Na 4 porce budete potřebovat: 4 velké brambory, 1 cibuli, 1 kapii, 4 rajčata, 1 stroužek česneku, ½ lžičky kmínu, 1 lžíci sladké mleté papriky, 1 pikantní klobásu, 1 l vývaru, sůl, pepř, 1 lžíci sádla, jarní cibulka na ozdobu

Postup: Na sádle opečte na kousky nakrájenou cibuli. Pak přidejte kmín, mletou papriku, vše dobře promíchejte a koření nechte provonět. Zalejte vývarem a přidejte oloupané a na kostičky nakrájené brambory. Vařte asi 10 minut.

Mezitím nakrájejte kapii na proužky a rajčata na kousky. Klobásu nakrájejte na kolečka a česnek nasekejte nadrobno. Vše přidejte do hrnce k bramborám a vařte dalších 15 minut. Nakonec bramborový guláš osolte a opepřete podle chuti. Každou porci pak na talíři ještě ozdobte nasekanou zelenou natí cibulek.

Tip: V guláši bude skvěle chutnat i nakrájený řapíkatý celer. Anebo zkuste večeře z jednoho hrnce či zeleninové kari.

Z brambor se dá připravit spousta dobrot. Jak je máte nejraději vy?

Reklama

Související témata:

Načítám