Hlavní obsah

Rychlovka k večeři: Těstoviny s rajčatovou omáčkou a kapary

Foto: Marcel Rozhoň

Ideální jako rychlá večeře!Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Rajčatová omáčka je vděčnou rychlovkou, po které vám nebude těžko. Zkuste ji tentokrát jinak – s kapary a ančovičkami! Když přidáte těstoviny, máte během chvilky na stole úžasnou večeři.

Článek

Kapary pořídíte nejčastěji naložené v oleji nebo vinném octu. Jde o malé bobule nebo nerozvinutá poupata rostliny zvané kapara trnitá, jež se hojně využívají ve středomořské kuchyni. Můžete si na nich pochutnat v salátech, těstovinových pokrmech nebo jimi ozdobit jednohubky.

Rajčatová omáčka s kapary a těstovinami

Pro 4 osoby budete potřebovat: 1 balení špaget nebo jiných oblíbených těstovin, 2 konzervy loupaných rajčat, 1 stonek řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku, 1 lžíci kaparů, 3 ančovičky, 1 lžíci nasekaných listů bazalky, olivový olej, sůl, pepř, strouhaný parmezán, lístky bazalky na ozdobu

Postup: V hluboké pánvi na oleji nechte rozpustit ančovičky a přidejte nadrobno nasekaný česnek. Chvíli restujte a následně přidejte na kousky nakrájený řapíkatý celer. K základu vyklopte loupaná rajčata, vmíchejte nasekanou bazalku a směs přiveďte k varu. Pod pokličkou ji nechte na mírném ohni probublávat asi 5 minut. Přidejte kapary a omáčku vařte dalších 5 minut. Nakonec ji jemně osolte, opepřete a do pánve vmíchejte uvařené těstoviny. Na talíři je ozdobte parmezánem a lístky bazalky.

Tip: Do omáčky můžete vmíchat i hrst černých oliv.

Jaké jsou vaše tipy na bleskové večeře?

Reklama

Načítám