Hlavní obsah
4,8
(6)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Večeře, které jsou hotové do půl hodiny, jsou u hospodyněk velice oblíbené. Došla vám inspirace? Zkuste dnešní těstoviny se zeleninou, krůtou a neotřelou kombinací koření!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g tagliatelle
  • 200 g krůtích prsou
  • 1/2 ks lilku
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 ks červené papriky
  • 100 g parmazánu
  • 2 snítky čerstvé máty
  • 1 ks čerstvá chilli paprička
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1 lžička balzamikového glazé
Článek

Postup

01.

Zeleninu omyjte, papriku zbavte jadérek a vše nakrájejte – papriku a lilek na kostky, řapíkatý celer na plátky. Na pánvi rozpalte 2 lžíce oleje a dejte na něj zvolna opékat pokrájenou zeleninu. Občas promíchejte a pomalu nechte změknout.

02.

Krůtí maso nakrájejte na kostky, dejte ho do misky, zalijte 3 lžícemi oleje, osolte a opepřete, promíchejte a nechte chvíli odpočívat.

03.

Další, nejlépe grilovací pánev rozpalte a dejte na ni zprudka opékat krůtí maso. Opečte ho ze všech stran hezky dozlatova, pak oheň stáhněte a nechte asi 5 minut dopékat. Mezitím občas promíchejte zeleninu.

04.

V hrnci přiveďte vodu k varu, důkladně ji osolte a dejte do ní vařit těstoviny podle návodu na obalu.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

05.

Chilli papričku a mátu nasekejte najemno a vmíchejte je k zelenině. Pak do pánve se zeleninou přisypte opečené maso a vše promíchejte.

06.

Uvařené těstoviny sceďte a přidejte je ke směsi v pánvi. Vše zakápněte zbylou lžicí olivového oleje, vmíchejte nastrouhaný parmezán a vše podle chuti dosolte a opepřete.

07.

Těstoviny důkladně promíchejte, dejte na talíř, ozdobte lístkem máty a dozdobte pár kapkami balzamikové redukce (v obchodech ji také najdete pod názvy balzamikové glazé nebo balzamikový krém).

Reklama

Související témata:

Načítám