Hlavní obsah
3,2
(25)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Stačí zbytek vařené rýže a pár jednoduchých ingrediencí a za 15 minut můžete servírovat rychlou a teplou večeři. Tohle jídlo z jedné pánve je ale tak chutné a voňavé, že stojí za to připravit si rýži přímo na něj. Vyberte skvělou uzeninu a svolejte strávníky ke stolu. Příprava je opravdu blesková.

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 400 g rýže
  • 150 g klobásy
  • 1 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 kousek červené papriky
  • 1 kousek žluté papriky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka chilli
  • 1 lžíce listové petržele
Článek

Postup

01.

Cibuli oloupejte a pokrájejte na půlměsíčky. Papriky omyjte, osušte a odstraňte semínka, poté nakrájejte na proužky – bude vám stačit polovina od každé barvy. Oloupaný česnek nasekejte nadrobno.

02.

Uzeninu nakrájejte na kolečka. Ve velké pánvi rozehřejte olej na středním plameni a klobásku na něm opečte. Vyjměte ji z pánve a dejte na chvíli stranou. Pokud pustila hodně tuku, část slijte.

03.

Do uvolněné pánve vsypte cibuli a papriku a krátce opečte tak, aby zelenina změkla, ale zůstala křupavá – budou stačit dvě tři minuty. Přidejte česnek a lžíci rajčatového protlaku a krátce orestujte. Podlijte vývarem a dobře promíchejte. Osolte, opepřete a přidejte chilli podle chuti. Společně krátce poduste, až se vše spojí a šťáva mírně zhoustne.

04.

K omáčce vsypte vařenou rýži a krátce prohřejte. Na závěr přidejte opečenou klobásu, posypte sekanou petrželkou a můžete podávat.

Také máte nějaký podobný tip, jak rychle vyrobit voňavou večeři, třeba i ze zbytků?

Související témata:

Načítám