Hlavní obsah
3,1
(8)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Vyzkoušejte recepty s příchutí Orientu, můžete se s nimi blýsknout třeba na party pro kamarády. Lahodně krémový saag paneer vám otevře nové obzory chutí!

20 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 dl rostlinného oleje
  • 250 g indického sýru Paneer
  • 1 ks červené cibule
  • 250 ml rajčatové omáčky
  • 1/2 kg baby špenátu
  • 125 ml smetany na vaření 12%
  • 125 ml polotučného mléka
  • 1 ks zelených chilli papriček
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru
  • 1/2 lžičky kari koření
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
  • 1/2 lžičky koření garam masala
  • 1 lžička celého římského kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Do rozehřátého oleje přidejte na kostky nakrájený paneer a opečte ho ze všech stran dozlatova. Pokud neseženete paneer (ve specializovaných prodejnách), lze ho nahradit sýrem halloumi, vhodným ke grilování nebo například tofu. Opečené kostky sýru vyjměte z pánve a nechte na papírové utěrce okapat.

02.

V pánvi, po vyjmutí sýru, nechte lehce osmahnout římský kmín, poté přidejte nahrubo nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezměkne. Následně přidejte prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, najemno nakrájenou chilli papričku a směs koření. Chilli paprička by měla být jen lehce pálivá, pokud ale neholdujete pálivějším pokrmům, nemusíte ji použít. Vmíchejte rajčatové pyré, snižte teplotu a chvilku povařte. Přidávejte po hrstech nahrubo nasekaný špenát, nechte ovadnout a následně vmíchejte smetanu, mléko a paneer.

03.

Na mírném plameni povařte asi 5 minut, dokud nedosáhnete lahodně krémové konzistence. Dochuťte solí a pepřem a podávejte s rýží.

Tip: Saag je indický pokrm založený na listové bázi a znamená zelený. To znamená, že baby špenát můžete nahradit jinými zelenými listy, například hořčičnými, listy řeřichy, klasickým špenátem, nebo dokonce nasekanou brokolicí.

Reklama

Související témata:

Načítám