Hlavní obsah
2,9
(93)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Sezóna lahodného chřestu začíná v dubnu a trvá jen krátce. Byla by velká škoda propásnout ho a neudělat si výborné chřestové rizoto.

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g zeleného chřestu
  • 1 ks citronu
  • 50 g šalotky
  • 40 g másla
  • 300 g rýže arborio
  • 250 ml bílého suchého vína
  • 750 ml vody
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 60 g parmazánu
  • 1 kelímek smetany na vaření 12%
Článek

Postup

01.

Oloupaný chřest uvařte v osolené vodě, do které jste vymačkali citron. Var trvá asi 10 minut.

02.

Mezitím orestujte na másle jemně pokrájenou šalotku, pak přidejte rýži a asi 2 minuty míchejte. Poté při stálém míchání přilijte víno, většinu nechte odpařit. Pak už jen přilijte vodu, osolte a na mírném plamenu nechte probublávat do skoro změknutí rýže.

03.

Před koncem varu přidejte do rizota scezený a pokrájený chřest, prosypte částí parmezánu, přidejte smetanu a případně dosolte. Jednotlivou porci posypte parmezánem a opepřete čerstvým zeleným pepřem.

V našem videu se podívejte na fígle pro dokonalý chřest.

Reklama

Související témata:

Načítám