Hlavní obsah

Chřestové rizoto se sýrem a smetanou

Hodnocení:
(21)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Většina ovoce a zeleniny má letos zatím zpoždění, nikoli však chřest! V obchodech i na trzích je ten český k dostání už několik týdnů, a pokud jste z něj letos ještě nevařili, je na čase to napravit! Udělejte si chřestové rizoto.

Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g zeleného chřestu
  • 1 citron
  • 50 g šalotky
  • 40 g másla
  • 300 g rýže arborio
  • 250 ml bílého suchého vína
  • 750 ml vody
  • pepř
  • sůl
  • 60 g parmezánu
  • 1 kelímek smetany na vaření 12%
Článek

Postup

Krok 1: Oloupaný chřest (já ho jen mírně oškrábu a odkrojím dřevnaté konce) uvařte v osolené vodě, do které jste vymačkali citron. Var trvá asi 10 minut.

Krok 2: Mezitím orestujte na másle jemně pokrájenou šalotku, pak přidejte rýži a asi 2 minuty míchejte. Poté při stálém míchání přilijte víno, většinu nechte odpařit. Pak už jen přilijte vodu (já si ji vařím v rychlovarné konvici), osolte a na mírném plamenu nechte probublávat do skoro změknutí rýže.

Krok 3: Před koncem varu přidejte do rizota scezený a pokrájený chřest, prosypte částí parmezánu, přidejte smetanu a případně dosolte. Jednotlivou porci posypte parmezánem a opepřete čerstvým zeleným pepřem.

V našem videu se podívejte na fígle pro dokonalý chřest.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.