Hlavní obsah
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Sladké kukuřičné klasy jsou oblíbenou pochoutkou na grilovačkách jako bezmasý chod či chutná příloha. Můžou být ale i součástí chutného jednoduchého salátu s grilovanou cuketou, rajčaty a balkánským sýrem.

10 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 1 klas kukuřice
  • 1 ks cukety
  • 1 trs cherry rajčat
  • 120 g balkánského sýru
    7
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky soli
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Do olivového oleje nadrťte stroužek česneku (případně můžete použít již ochucený olej česnekem či bylinkami), ale nesolte. Rozpalte gril na střední výkon.

02.

Cuketu omyjte a nakrájejte na plátky, asi centimetr a půl široké. Předvařené kukuřičné klasy (dají se běžně koupit v supermarketu ve vakuovém balení) naložte spolu s plátky cukety do ochuceného olivového oleje, nechte dvě hodiny marinovat, chvílemi obracejte. 

03.

Začněte naloženou zeleninu opékat ze všech stran. Když je hotová, teprve ji osolte. Z kukuřice ostrým nožem seřízněte opečená zrna. 

04.

Grilované plátky cukety smíchejte s kukuřicí, přidejte nakrájená cherry rajčata a rozdrobený balkánský sýr. Salát podávejte vlažný. 

Foto: Svatava Vašková

Jídlo má minimum kalorií a hromadu tělu potřebných živinFoto: Svatava Vašková

Načítám