Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Velmi efektní salát připravíte snadno z krevet, které napícháte na namočené bambusové špejle nebo grilovací jehly. Pro větší efekt můžete opékat krevety i s ocásky.

15 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • panenský olivový olej
  • 1 hrst cherry rajčátek
  • 1 paprika
  • 1 červená cibule
  • bageta
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 2 lžíce kečupu
  • citronová šťáva
  • sůl
  • 250 g loupaných krevet
  • 4 mixy listových salátů
  • hrubě mletý pepř
  • mleté chilli
Článek

Postup

01.

Krevety omyjte, mražené rozmrazte a propláchněte vodou a poté napíchejte na 4 špízy a poprašte lehce chilli. Zprudka osmahněte ze všech stran na pánvi na olivovém oleji a osolte. 

02.

Salát natrhejte a vložte do salátové mísy. Rajčátka nakrájejte na poloviny, papriku zbavte semínek a nakrájejte na proužky, cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. V míse vše promíchejte a osolte. Podávejte s bagetou a citronem.

03.

Salát rozdělte na talíře a na každý položte jeden krevetí špíz. Vše zalijte dresinkem, který jste si připravili ze zakysané smetany, kečupu, citronové šťávy, soli a pepře.

Reklama