Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Velmi efektní salát připravíte snadno z krevet, které napícháte na namočené bambusové špejle nebo grilovací jehly. Pro větší efekt můžete opékat krevety i s ocásky.

15 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 1 ks paprik
  • 1 ks červené cibule
  • 1/2 lžičky soli
  • 250 g krevet
  • 150 g mixu listových salátů
  • 1 špetka mletého chilli
Zálivka
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
K podávání
  • 4 ks bagetky
  • 4 plátky citronu
Článek

Postup

01.

Krevety omyjte, mražené rozmrazte a propláchněte vodou a poté napíchejte na 4 špízy a poprašte lehce chilli. Zprudka osmahněte ze všech stran na pánvi na olivovém oleji a osolte. 

02.

Salát natrhejte a vložte do salátové mísy. Rajčátka nakrájejte na poloviny, papriku zbavte semínek a nakrájejte na proužky, cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. V míse vše promíchejte a osolte.

03.

Salát rozdělte na talíře a na každý položte jeden krevetí špíz. Vše zalijte dresinkem, který jste si připravili ze zakysané smetany, kečupu, citronové šťávy, soli a pepře. Podávejte s bagetkou a citronem.

Reklama

Načítám