Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Mladé výhonky z naklíčených semen a semínek nebo klíčky luštěnin... Udělejte něco pro své zdraví!

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 hrst listového salátu
  • 4 ks rajčat
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 150 g sterilovaných červených fazolí
  • 150 g bílé fazole sterilované
  • 1 puk bílé čekanky
  • 2 lžíce balzamikového octa
    12
  • 1 hrst výhonků
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Čekanku nakrájejte na nudličky, rajčata na kostičky a salát natrhejte.

02.

V hlubší míse zeleninu promíchejte s olivovým olejem a balzamikem, osolte a opepřete. 

03.

 Luštěniny sceďte, zprudka orestujte na trošce oleje a přidejte k zelenině. Podávejte posypané mladými výhonky nebo klíčky.

Související témata:

Načítám