Hlavní obsah
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Doplňte potřebné vitaminy a zahřejte tělo. Jak? Připravte si jednoduchý salát z červeného zelí se zeleninou a nezapomeňte ani na jablka a hrušky.

30 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g červeného zelí
  • 1 ks mrkve
  • 2 stonky řapíkatého celeru
    9
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce jablečného octa
    12
  • 1 lžička skořice
  • 6 g pepře růžového
  • 1 ks hrušek
  • 40 g vlašských ořechů
    8
  • 1 ks jablek
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Očistěte hlávku červeného zelí, zbavte ji vnějších listů a nakrouhejte. Čistou mrkev a řapíkatý celer nakrájejte na nudličky. Zakapejte olejem a zasypte cukrem. Promíchejte, aby zelí změklo.

02.

V hrnci svařte med s jablečným octem, se skořicí a růžovým pepřem. Přidejte hrušku zbavenou jádřince a nakrájenou na nudličky. Míchejte a duste dvě až tři minuty. Odstavte. Ořechy orestujte nasucho na pánvi.

03.

Na salát dejte jablko zbavené jádřinců a nakrájené na plátky. Přidejte hrušky se šťávou z hrnce a ořechy. Promíchejte a podávejte.

Máte rádi sladké saláty?

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 162,76 kJ
Bílkoviny4,25 g
Tuky13,48 g
Sacharidy33,09 g
Sůl0,12 g
SAFA2,04 g
Vláknina8,02 g
Cukry27,05 g
Související témata:

Načítám