Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Vyzkoušejte houby shitake, určitě si pochutnáte. Jsou v oblibě v asijské kuchyni a čínské medicíně, ale rostou i u nás.

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 ks hermelínu
  • 250 g hub shitake
  • 1 balení baby špenátu
  • 2 stroužky česneku
Článek

Postup

01.

Na pánvi asi půl minuty restujte na trošce oleje utřený česnek (dávejte pozor, aby nezhnědl). Přidejte k němu opraný a okapaný špenát a nechte ho chvíli zavadnout. Osolte a opepřete.  

02.

Překrájené houby dejte na druhou pánev na rozpálený olej, osolte je, opepřete a přibližně pět minut restujte. Houby promíchejte se špenátem a servírujte s trojúhelníčky hermelínu.

Načítám