Hlavní obsah

Sázka na pohodlí: Jak nosit mom džíny, abyste vypadala žensky?

Foto: MaxFrost, Shutterstock.com

Foto: MaxFrost, Shutterstock.com

Reklama

Mom džíny si v posledních letech vydobyly zasloužené místo mezi populárními střihy denimových kalhot. A přitom jsou pro někoho ještě o něco víc „asexuální“ než boyfriendy. I vy se v nich cítíte jako v pytli? Úplně zbytečně! Poradíme vám, jak na ně.

Článek

Mom džíny se vyznačují (většinou) širšími nohavicemi, které se směrem dolů zužují, a zapínání mají vysoko v pase – oproti boyfriendům nemají snížený sed. Jsou to tedy v podstatě staré známé mrkváče, které ovšem vypadají, jako byste je zdědila po mámě. Někdo má výhrady k tomu, že nedělají hezký zadek, jiným se zdají celkově moc humpolácké. Na druhou stranu jsou opravdu pohodlné a nejenže v nich můžete být sexy, ale dokonce můžete zůstat elegantní!

A pozor, mom džíny nemusejí být nutně široké jako skejťácké kalhoty. Ale i když si pořídíte užší variantu, nikdy nebudou úplně upnuté, protože se vždy drží již zmíněného pohodlí.

Zvolte vhodný svršek

K mom džínům si můžete vzít halenku z jemného materiálu – ozvláštní je a z vás udělá dámu bez ohledu na roztrhanost vašich kalhot. Sáhněte například po hedvábí nebo viskóze a nebojte se volánů, spadlých ramen ani zvonových rukávů. Čím slavnostněji bude váš svršek vypadat, tím lépe rozbouráte ležérnost džínsů – a získáte si obdiv okolí.

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): květované body, 899 Kč; kalhoty, 1299 Kč; obojí ZaraFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto: květované body, 899 Kč; kalhoty, 1299 Kč; obojí ZaraFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): halenka i kalhoty, 799 Kč, obojí ZaraFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto: halenka i kalhoty, 799 Kč, obojí ZaraFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): lehoučké tílko, 399 Kč; džíny, 999 Kč; obojí H&MFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto: lehoučké tílko, 399 Kč; džíny, 999 Kč; obojí H&MFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Čím ženštějsí top, tím jemněji budou působit i džíny samotné. Na foto (zleva): halenka se spadlými rameny H&M, 799 Kč; blůza Mango, 599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Ukázka elegantních outfitů s mom džínami. Na foto (zleva): džíny Asos, 839 Kč; džíny Zara, 799 KčFoto: Archiv firem

Hoďte na sebe sako

Třešničkou na vašem elegantním topu bude dobře padnoucí sako. Nešlápnete vedle, zvolíte-li zúžený střih s vycpávkami na ramenou. Abyste vyrovnala drsný denim, pořiďte si sako lesklejší, klidně s flitry nebo zlatou aplikací. Kupodivu dobře funguje i oversized střih, na něj si ale musíte věřit a ideálně mít i minimálně 170 centimetrů. Pokud do toho jdete – co třeba starorůžové nebo hořčicové?

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): vzorované sako Vero Moda (prodává Zoot), 1199 Kč; džíny H&M, 949 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): tmavěmodré sako Vero Moda (prodává Zoot), 1349 Kč; džíny Zara, 1299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Ukázka outfitů: mom džíny + sako. Na foto (zleva): džíny, 1299 Kč; černé sako, 2299 Kč; obojí Zara; džíny, 899 Kč; modré kostkované sako, 1999 Kč; obojí MangoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): džíny, 899 Kč; šaty se sakem, 4999 Kč; obojí Mango; džíny, 799 Kč; černé sako, 2299 Kč; obojí ZaraFoto: Archiv firem

Povyšte se

Mom džíny jsou skvělé s bílými teniskami, ale jestli z nich chcete udělat dámskou záležitost, zvolte podpatky. Podle celkového outfitu je jejich barva na vás – ale co se tvaru týče, nejlepší budou opravdu ženské lodičky nebo kotníčkové boty do špičky. Vyzkoušet můžete letošní hit – ponožkové kozačky, které částečně schováte pod nohavici. A s barvami a dekorem se nebojte experimentovat. Zkuste rudé, kytičkované nebo sametové.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): lososové lodičky Vices (prodává Casnaboty), 639 Kč; džíny H&M, 1299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): černé lodičky Vagabond, 2599 Kč; džíny Haily's (prodává Zoot), 569 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Ukázky outfitů: mom džíny + podpatky. Na foto (zleva): tělové lodičky, 1080 Kč; džíny, 960 Kč; černé lodičky, 960 Kč; džíny, 6600 Kč; vše AsosFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto: černé ponožkové kozačky, 1299 Kč; dvoje džíny, 899 Kč, vše MangoFoto: Archiv firmy

Nosíte často mom džíny, nebo se vám zdají nevkusné?

Reklama

Související témata:

Načítám