Hlavní obsah

Sex a pravidlo šesti minut. Jak vám zlepší milostný život?

Foto: Wedding and lifestyle, Shutterstock.com

Foto: Wedding and lifestyle, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ne, pro zlepšení milostného života se nemusíte stavět na hlavu, vymýšlet kreativní sexuální techniky na každý den v týdnu a makat na svém těle tak, aby bylo maximálně ohebné a připravené na krkolomné pozice. Nyní se ukázalo, že pro maximální spokojenost páru stačí překvapivá maličkost!

Článek

Je famózní a abnormálně snadné. Kdo, nebo co? Odborníci odhalili velmi jednoduché pravidlo, které když budete dodržovat, budete v posteli spokojení – oba. „Pravidlo šesti minut“ spočívá v tom, že se aspoň tolik minut věnujete předehře, než se dostanete k hlavní události. A pozor, pravidlo je vhodné pro všechny! Jak se na to přišlo? 

Šest minut – jako vejce nahniličko!

Za tímto zjištěním stojí výzkum americké firmy na výrobu kondomů Trojan a Kanadské rady pro informace a vzdělávání o sexu (SIECCAN). Odborníci vyzpovídali 1500 Kanaďanů. Zajímali se o kvalitu sexuálního života, návyky v ložnici a celkovou spokojenost. Ukázalo se, že jedinci, kteří se před sexem chovají „mazlivě a láskyplně“, se při milování, a dokonce i ve vztahu, cítí šťastněji než jejich kolegové. Z údajů spokojených respondentů vyplynulo, že délka předehry je ideální právě kolem šesti minut (minimálně).

Komu to skutečně stačí?

Zúčastnění muži se shodli, že již během této doby mohou dosáhnout orgasmu, což se hodí těm, kteří mají potíže s předčasnou ejakulací a mají problém na partnerku počkat. O to víc v klidu si pak mohou vychutnat hlavní akt.

Pro 61 procent žen je šest minut sice pro sexuální naladění mysli i těla nezbytných, nicméně pro skutečně hluboké uvolnění a přípravu na jejich orgasmus by to chtělo ještě pár minut přidat. (Co váš partner musí umět, aby vás dovedl až na vrchol?) 

Obě pohlaví však „pravidlo šesti minut“ považují za jakýsi základ, neboť i díky němu může být vyvrcholení silnější. Aby ne, taktická příprava stupňuje vzrušení. A když muž počká, je to o to lepší. Ostatně, ve staré Číně doporučovali, aby muž orgasmus pozdržel do té doby, než žena prožije to své – i kdyby to znamenalo, že se vůbec žádné vyvrcholení neuskuteční. Bylo tomu tak většinou z náboženských důvodů. Zásada dávání přednosti potřebám partnerky si podržela platnost dodnes, což je jedině dobře.  (Vyzrálý milenec si předehru užívá!)

Foto: Andrey_Popov, Shutterstock.com

Cesta bývá cílem, tak se vydejte po stopách předehryFoto: Andrey_Popov, Shutterstock.com

Jak si užít předehru

Velmi erotická je kupříkladu masáž ztuhlé šíje s přechodem k hrudníku nebo jiné hrátky s ňadry a následně s hrází. Ta bývá pro vnímání rozkoše jako stvořená. Stačí, když muž svou partnerku položí, pod zadek jí dá pár polštářů a začne jazykem nebo prsty hráz stimulovat.

Mnoho žen vzrušuje i něžné škádlení zadečku. Ženské hýždě jsou velmi erotogenní oblastí. Některé dobrodružky jsou i pro lehké poplácávání či „bití“, nicméně pro tyhle praktiky je nutná oboustranná důvěra mezi partnery.

Tip, jak se vyhnout nudě

Co se týče mužů, tak někteří milují masáž prostaty, nebo když jim milenka přejíždí po těle ňadry a smyslně používá své rty. Nebo rovnou pochvu. Poševní pysky líbající mužské tělo jsou patrně tím nejdůvěrnějším způsobem líbání. Pochvu navlhčete lubrikantem, přistupte k milenci a začněte od jeho nohou. Postupně se prostřednictvím šťavnatého klína propracovávejte až k jeho obličeji. Pro oba partnery je vůně dámského rozkroku a důvěrnost této praktiky nesmírně vzrušující! Zkuste to!

Nespěchejte a dopřejte si dohru

Studie také zjistila, že 56 procent mužů a 55 procent žen je spokojenějších, pokud se mazlí i po sexu. Tento akt není nutné nějak zvlášť prodlužovat, stačí chvilka! Pár se zklidňuje, hladí se, poslouchá hudbu nebo na chvíli uléhá ve vzájemném objetí. Odborníci se shodují, že taková intimní dohra dokáže znovu zesílit pouto mezi milenci a považuje se tak za vhodný čas pro vzájemné lichotky. Bohužel, v dnešní vystresované době se na to až příliš často zapomíná. Tak prolomte ledy a jděte do toho ještě dnes večer!

Chcete být zamilovaní jako na začátku? Podpořte produkci milostných drog!

Reklama

Načítám