Hlavní obsah

Důvody, proč byste měli chtít vyzkoušet masáž prostaty

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Obvykle je velká asi jako kaštan, a kdo ji nemůže najít, musí se vzrušit. Na prostatu se zkrátka musí přes lásku a něhu. Nechce si na ni váš partner nechat ani sáhnout? Dělá velkou chybu. Řekněte mu, že se tím zlepší jeho sexuální zdraví a milostný život!

Článek

Prostata neboli předstojná žláza je umístěná pod močovým měchýřem a nad svalovým pánevním dnem. Hlavním úkolem této žlázy je vylučovat prostatickou tekutinu, udržovat erekci a pohánět sperma z penisu k oplodnění vajíčka.

Její masáž je pro mnoho mužů příjemná, i když pochopitelně trvá, než sami sobě (a aktivním partnerkám) něco takového dovolí. Někteří si totiž ještě stále myslí, že prsty nebo předměty v análním otvoru poukazují na homosexualitu. Když se však svého strachu zbaví, obvykle jsou mile překvapeni. A evidentně není divu.

Kalifornský lékař Roy Levin si stojí za tím, že stimulací prostaty se podporuje uvolňování hormonů štěstí. Další věc po orálním sexu, která dělá mužům dobře! Prst či pomůcka v místech, kam se denní světlo nedostane, však může poskytnout i několik dalších výhod. Co se stane, když se k tomuto kroku odhodláte?

Úleva od bolesti

Masáž prostaty vyprazdňuje tekutinu z kanálků prostaty, tedy v podstatě „čistí trubky“, ve kterých se mohou nacházet bakterie způsobující zánět prostaty. Ten existuje v akutní i chronické formě a projevuje se bolestí při močení, bolestí v podbřišku a v oblasti genitálií, výjimečné nejsou ani vysoké horečky.

Potýká-li se s něčím takovým zrovna váš partner, pravděpodobně mu lékař předepíše antibiotika nebo nesteroidní protizánětlivá léčiva. Jen tak mezi řečí však doporučí i stimulaci prostaty. Zmírňuje totiž tlak a otok uvolněním uvedených tekutin, které se tam uvnitř nahromadily. Malé studie potvrdily, že tyto masáže společně s užíváním léků poskytují výraznou úlevu od všech příznaků.

Erekce pevná jako skála

Jak poznat, že váš partner už není v kondici? Zmenšuje se u něj produkce spermatu, jeho sexuální aktivita a výkonnost už není jako dřív a dělá mu starosti erekce. Najednou jeho penis netrčí vzhůru, ale při vzrušení je „vyvěšený jen na půl žerdi“. I v těchto případech je masáž předstojné žlázy vhodná. Někteří pánové se také svěřují s tím, že snadněji ejakulují, ačkoli neexistuje vědecký důkaz, který by toto tvrzení podložil.

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Pevná erekce, větší výdrž a sebevědomí jsou důkazem toho, že pravidelná „mazlivá činnost“ skrz zadní vchod přináší úspěchyFoto: LightField Studios, Shutterstock.com

Silnější průtok moči

Prostata obklopuje močovou trubici. Zbytnělá žláza tedy ovlivňuje tok moči, který postupně zeslabuje, nebo se přeruší. Na základě toho hrozí třeba infekce močových cest. Masáž prostaty může zmírnit otoky, a díky tomu se uvolní tlak na močovou trubici. Jako bonus se v některých případech dostaví bouřlivý orgasmus. A to určitě není málo!

Ke zlepšení obtíží s močením vede pravidelné posilování pánevního dna pomocí Kegelových cviků, jež jsou speciálně uzpůsobené pro muže.

Jak postupovat

Ať už ale masáž prostaty svému partnerovi poskytnete ze zdravotních důvodů nebo pro sexuální potěšení, nemělo by ho to bolest. Postupujte jemně a nejdřív ho správně nalaďte. Při vzrušení se prostata hledá lépe, je totiž větší.

Protějšek položte na záda, chvíli jej hlaďte na tříslech a soustřeďte se na penis. Poté na prst naneste dostatek lubrikantu, pár minut opečovávejte perineum neboli hráz (to je ta svalnatá oblast mezi konečníkem a pohlavním orgánem) a následně ukazováček zasuňte do análního otvoru. Až bude celý uvnitř, napodobte gesto „pojď sem“. Celou dobu sledujte, jak se u toho partner tváří, a vyžadujte zpětnou vazbu. Dáte to?

Jestli se stydíte, věřte, že to není jediná věc, která v posteli nutně musí přinášet příjemné pocity. Na tohle všechno milenci chtějí zapomenout!

Reklama

Načítám