Hlavní obsah

Proč jsem furt single? „Lovíte“ jen o víkendu, přeceňujete se a možná máte opravdový problém

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Proč pořád nemám chlapa? Případně proč jsem pořád nenašel tu pravou? Co je se mnou špatně? Někdy je odpověď jednoduchá, jindy je to trochu rébus. Každopádně dobrá zpráva je, že pokud děláte něco chybně, lze to změnit. Láska tu je totiž pro všechny!

Článek

Roky se vám nedaří najít vhodný protějšek, a když už na někoho přijatelného narazíte, stejně to po čase skončí rozchodem. Vlastně jste většinu svého života single a máte pocit, že s vámi musí být něco v nepořádku? Možná jste jen zvolili špatnou taktiku, nebo děláte opravdu zásadní chyby. O obou variantách mluví britská expertka na sex a vztahy Tracey Cox.

Tohle snadno změníte

Randění a hledání životního partnera je sice zčásti přirozená záležitost, ale na druhou stranu vyžaduje i správné metody a postupy. Na tohle prostě pozor, jsou to školácké chyby!

1. Málo se potkáváte s lidmi

Pro jedno kvítí slunce nesvítí! Lidí, s nimiž by vám to mohlo fungovat, je spousta. Seznamování je vlastně hra čísel a platí tady přímá úměra - čím víc lidí potkáváte, tím je vyšší šance, že ten pravý či pravá bude mezi nimi.

Přijímejte pozvání na nejrůznější akce, všude můžete někoho potkat. Že vám nepřijde narozeninová oslava babiččiny kamarádky příliš sexy? Omyl, babičky mívají syny, vnuky, pravnuky, dcery, vnučky a pravnučky. A ti zase bratry a bratrance, sestry či sestřenice. Jednoduše - nikdy nevíte!

2. Nechodíte na správná místa

Pořád někde jsem, nesedím doma. Tohle je vaše odpověď na předešlý bod? V tom případě se zamyslete, kam přesně chodíte. „Jít na večeři ke kamarádce a jejímu manželovi, co mají čtyři děti, se nepočítá,“ říká Tracey Cox. Stejně tak se nepočítají pravidelné hodiny aerobiku nebo kynologický kroužek, kam chodíte roky a všechny tam znáte. Zkuste změnu, potřebujete se potkávat s novými tvářemi, ne se starými známými.

3. Nehledáte aktivně

Nestačí jen být na správném místě, ale musíte se také trochu snažit. Ne že byste se měli změnit v krvelačnou lovkyni či lovce a uchvátit první objekt vašeho zájmu. Ale rozhodně si vytipujte, kdo by se vám mohl líbit, vysílejte různé signály a nezapomeňte, že pokud jste třeba na místě s kamarádem či kamarádkou, měli byste svému okolí dát jasně najevo, že vy dva pár netvoříte.

4. Láska se nerodí jen o víkendu

Pátky a soboty jsou obecně časem, kdy spousta lidí vyráží na milostný lov. Nikam nespěcháte, nečekají vás žádné povinnosti, můžete se zdržet až do zavíračky. Ostatní dny vypouštíte, a i kdyby kolem vás prošel ten pravý s nápisem na čele „jsem to já“, nevšimli byste si ho. Proč by ale vaše láska nemohla sedět v úterý na obědě ve stejné restauraci, ve které obědváte vy? Buďte otevření všem možnostem a tak, jako vysíláte signály na pátečním večírku, vysílejte je i ve všední dny.

Foto: Andrei Korzhyts, Shutterstock.com

Pokud vám chybí láska, nezoufejte. Věřte, že jednou přijde, ale něco pro to dělejteFoto: Andrei Korzhyts, Shutterstock.com

Tohle dá víc práce

Předešlé body byly spíš technického a metodického rázu, snadno je změníte. Pak jsou ale věci, které vám seznamování výrazně komplikují, ale jsou spíše záležitostí vaší psychicky a přístupu. Netýká se něco z následujících věcí i vás?

1. Přeceňujete se

Přitažlivost a náklonnost je samozřejmě vysoce subjektivní záležitost, ale na druhou stranu je potřeba si přiznat, že vztahy a hledání protějšku jsou vlastně něco jako obchod (jak důležitá je ve vztahu chemie?). Něco chcete a něco za to nabízíte. Jen v tomto případě se obchoduje s věcmi, jako je fyzická krása, ale také charisma, inteligence, postavení, bohatství, smysl pro humor, dobré vychování, galantnost… A když toho chcete moc, ale nabízíte málo, najít kupce bude složité. „Mít o sobě samém reálné představy je velmi důležité,“ dodává Tracey Cox.

2. Máte laťku příliš nízko

Ti, s nimiž randíte, jsou vámi ohromeni? Naopak vaši přátelé se na ně tváří pochybovačně, jakoby pro vás nebyli dost dobří? „Pokud jste dlouho single, je přirozené a možná i rozumné trochu upustit od svých standardů. Když od nich ale upustíte příliš, ocitnete se ve vztahu, který vás nakonec ani trochu neuspokojí,“ varuje odbornice.

3. Máte striktně svůj fyzický typ

Vysoký, modrooký, s delšími vlasy, sportovní typ a hlavně žádné brýle. Dlouhovlasá bruneta s prsy velikosti C, co nosí jehlové podpatky a minisukně. Máte jednoduše svůj typ a o nikoho jiného ani pohledem nezavadíte? Velká chyba! „Mít seznam přání s osobnostními rysy, na kterých trváte, třeba laskavost, štědrost, láska ke zvířatům, je rozumné. Trvat ale na určité výšce, výši příjmu, typu postavy, vzdělání, stylu oblékání je hloupé,“ říká Cox. Víte, o kolik dobrých potenciálních životních protějšků se takto ochuzujete?

4. Nevybíráte si správně

Vždy skončíte s fešákem, který vás nakonec podvede? Randíte jen s dívkami, které potřebují chlapa, co je vytáhne z průšvihu, ale nakonec ho stáhnou k zemi? Pokud pokaždé dojedete na to, že si vyberete jeden a ten samý špatný typ muže či ženy, máte hlubší problém. Něco ve vašem nitru vás k tomu vede, jako byste byli špatně naprogramovaní. „Udělejte si laskavost a najděte si dobrého terapeuta, který vám pomůže vyřešit důvody, proč tomu tak je,“ zakončuje Tracey Cox.

Načítám