Hlavní obsah

Jak se randění liší podle věku?

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snít o princi na bílém koni se dnes už sice nenosí, ale svoje představy o ideálním partnerovi má asi každý. Přirozeně se liší podle toho, kolik je vám let a co už máte za sebou. Ve dvaceti se chcete hlavně bavit a nevadí vám spolubydlící. Ve čtyřiceti víte, co chcete, a pokud máte děti, musíte je s ním seznámit. A jde randit i po padesátce?

Článek

Představy o panu Božském se mohou lišit, ale pravděpodobně se budou na předních pozicích seznamu požadovaných vlastností vyskytovat fajn vzhled nebo charisma, inteligence, vřelost, citlivost a smysl pro humor. Ne vždy se vám podaří najít u partnera vše, co hledáte a očekáváte, ale to neznamená, že vám spolu nemůže být skvěle. A zároveň je pravděpodobné, že vás šťastnou ve dvaceti udělal úplně jiný týpek než ve čtyřiceti.

Z jakých důvodů se naše očekávání mění? Jsou lidé s věkem více, nebo méně vybíraví? Vědí lépe, co chtějí, a nesleví, nebo po nějaké době propadnou pocitu, že jim ujíždí vlak a zúží požadavky na jediný – je volný?

Randění 20+: Hlavně se bavit

Po zavíračce baru spolu jdete k němu a vám přijde v pohodě, že nebydlí sám. Skvělé je, že jeho spolubydlící nejsou rodiče, ale kamarádi z vysoké. Spíš než jeho příjem a plány do budoucna jsou zajímavé jeho břišáky a pronikavé oči. Vy taky ještě nemáte v plánu usadit se.

Možnosti seznámení se se zajímavým protějškem jsou takřka neomezené. Pokud tedy nepočítáme poslední trochu divný rok, kdy se nedoporučovalo navazovat příliš kontaktů. Ale mladá generace si zvykla seznamovat se online.

Singl ženy ale nejsou žádné zoufalky, muži jsou na tom daleko hůř.

Foto: View Apart, Shutterstock.com

Dneska to rozjedem na plný pecky a zítra se domluvíme, jestli to má smyslFoto: View Apart, Shutterstock.com

Randění 30+: Začíná to být vážné

Máte odpařeno, odstudováno, máte za sebou roky v práci, viděly jste kus světa a docela už byste uvažovaly o rodině. Navíc vám rok od roku chodí více pozvánek na svatbu přátel... Konverzace vedená pomocí smajlíků není pro vás a víkend, kdy jdete z večírku na večírek, už není taková pecka. Sníte spíš o parťákovi na výlety, povídání do noci u vína a spolehlivé opoře. A že nebude vypadat jako model, vůbec nevadí, hlavně když se spolu zasmějete.

Nechci dítě. Proč se to ženám zazlívá a mužům toleruje? 

Konečně vám dochází, že z kluka, se kterým jedete panákové bomby na baru, se asi otec vašich dětí nevyklube. Ideální je rozhlížet se ve svém přirozeném prostředí, kde se cítíte dobře. Pak totiž roste šance, že lehce najdete společnou řeč. Milý kolega? Sympaťák z fitka nebo z kurzu vaření? To jsou adepti na prince!

Randění 40+: Víte, co chcete

Ať už jste toho pravého ještě nenašly a neusadily se, nebo jedete druhé kolo, máte jasnou představu. Hledáte opravdového muže, který je solidní, umí se postarat a jeho slovo něco znamená. Roky se učíte milovat samy sebe, něco jste dokázaly a to poslední, co potřebujete, je frajírek, který vás nebude respektovat.

Hledat partnera po čtyřicítce už není tak snadné, pokud vám jde o vrstevníka a ne o zajíčka. Mnozí jsou ve vztazích a výběr neusnadňuje ani to, že nejste ochotné slevovat ze svých představ. Důležité je být aktivní a mít oči otevřené. Nesedět doma, dbát o sebe a žít společensky. A pozor! Je dost možné, že se nebudete poznávat jen vy dva, ale i vaše děti.

Foto: altafulla, Shutterstock.com

Že jsem skvělá? To vím, takže to přeskoč, a řekni mi, jak vycházíš s bývalouFoto: altafulla, Shutterstock.com

Randění 50+: Návrat k zábavě, nebo k sobě

Láska kvete v každém věku, takže samozřejmě i po padesátce či šedesátce. Pravda ale je, že je výrazně těžší dělat kompromisy a hledat stejnou řeč a cestu. Společné bydlení asi není hned na pořadu dne, ale víkendové výlety, romantické večeře a dovolené jsou to pravé. Mnoha starším dvojicím to dokonce vyhovuje nastálo.

Kde v tomto věku najít partnera? Skvěle funguje doporučení známých a kamarádů, ale i seznamky. A takový školní sraz po třiceti letech? Třeba se Honza z lavice za vámi už taky stihl rozvést.

Možná ale máte za sebou zklamání a do vztahů se z opatrnosti neženete. Nebo vás žít singl prostě baví, poté co muž i děti vylétli z hnízda – máte vlastní život i představy o budoucnosti a chlap v nich už nefiguruje. Ale znáte to, nikdy neříkej nikdy...

Jak poznáte, že mu jde jen o sex? Dejte mu těchto 6 otázek a budete mít jasno.

Reklama

Související témata:

Načítám