Hlavní obsah

10 nenápadných signálů nevěry: Je milý, máte víc sexu a kupuje vám dárky

Foto: Photoroyalty, Shutterstock.com

Foto: Photoroyalty, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Schovává si mobil a chodí s ním i na záchod. Z práce se vrací pozdě a najednou začal jezdit na služební cesty. Existují naprosto zjevné signály, že vám partner pravděpodobně zahýbá, ale co ty skrytější… Co se snadno přehlédne?

Článek

Otisk cizí rtěnky na košili, mobil neustále položený displejem dolů… Existuje řada signálů, že se něco děje. Ale existují i příznaky nevěry, které jsou mnohem méně zjevné a lze je snadno přehlédnout. Kdy je podle britské expertky na sex a vztahy Tracey Cox lepší zpozornět?

1. Máte víc sexu než obvykle

Spí s vámi často, vlastně častěji než dřív, navíc je váš sex skvělý. Tak proč by vám zahýbal, když vám to v posteli tak klape? Někomu díky záletům libido vystřelí do neskutečných výšin, je vášnivější a na sex má chuť mnohem víc než dřív. V cizí posteli i v té domácí. A navíc: běžně podvádějí i sexuálně spokojení lidé.

2. Je extrémně milý, nebo kritický

Věci, které mu dřív vadily, ho najednou nechávají v klidu. Ne proto, že by vás víc miloval nebo se rozhodl pracovat na domácí pohodě. Jednoduše proto, že už do vašeho vztahu nechce investovat energii.

Druhou variantou je pak naopak přílišná kritičnost: upozorňuje na vaše „chyby“, kterých si dosud nevšímal. Tak si sám před sebou snaží obhájit své zálety. Protože čím děsnější partnerka jste, tím víc je jeho útěk jinam pochopitelnější.

3. Podezírá vás z nevěry

Začal na vás žárlit, a dokonce vás podezírá z nevěry? „Je to záludná taktika, která však často funguje. Zaprvé tak vysílá signály, že pokládá nevěru za špatnou, a zadruhé, že mu na vás záleží, protože jinak by mu bylo jedno, kdybyste ho podváděly,“ vysvětluje Tracey Cox.

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Když si nevěrník uvědomí, jak je podvádění snadné a že je ho schopen i tak „úžasný člověk“, jako je on, často se začne bát, že je mu nevěrný jeho stálý partner, a začne obtěžovat žárlivostíFoto: LightField Studios, Shutterstock.com

4. Vyhýbá se očnímu kontaktu

Když partnerovi lžete, je pro vás těžké se mu dívat do očí. Jen chroničtí záletníci a lidé bez charakteru se dokážou dívat do očí někomu, kdo je miluje, a oni ho podvádějí a zrazují.

5. Mění zvyky a zájmy

Dřív sledoval jen válečné dokumenty, teď ho berou sitcomy. Dřív miloval steaky, nyní nedá dopustit na asijskou kuchyni. Změnit se může každý, ale někdy je za změnou někdo třetí.

6. Víc utrácí za sebe i za vás

Utrácí víc než obvykle. Dřív byl problém koupit nové kalhoty, teď si pořídí hned troje a k tomu boty a parfém. Chce vypadat dobře, ale jestli je to kvůli vám… Najednou vybírá víc hotovosti? Pak možná pořizuje věci, které nechce, aby se objevily v bankovním výpisu. A jestli víc vydává i za vás? Výčitky svědomí donutí kupovat květiny a pěkné dárečky i největší šetřílky a lakomce!

7. Je náladový

V jednu chvíli je milý, zábavný, příjemný, stačí ale maličkost a všechno je jinak. Snadno se rozčílí, snadno se nadchne. Jeho nálada připomíná jízdu na horské dráze? Může za tím být nevěra. V jednu chvíli je nadšený dobrodružstvím, které prožívá, za moment zas cítí vinu a potřebuje negativní emoce ventilovat.

Foto: Dmytro Zinkevych, Shutterstock.com

Oblíbená taktika nevěrníků? Začnou partnerku kritizovat, vidí na ní jen chyby a záměrně vyvolávají konflikty. Sami sebe tak přesvědčují, že to doma za nic nestojí a jim nezbývá nic jiného než z tohohle „vězení“ uniknout jinamFoto: Dmytro Zinkevych, Shutterstock.com

8. Neplánuje budoucnost

Pokud se nejedná jen o nějaký chvilkový úlet, ale opravdu se zamiloval a přemýšlí o odchodu, nejspíš už se nehrne do debat, zda v příštím roce konečně koupíte nový dům nebo jestli není vhodný na čas na založení rodiny a podobně.

9. Není k dosažení

Zmeškaných hovorů si nevšímá a nezavolá vám zpátky, na esemesky odpovídá až po hodině nebo vůbec, i když to tak dřív nebývalo? „Pokud začíná být partner takto netypicky nedosažitelný, bývá to první signál, že se něco děje,“ upozorňuje Tracey Cox.

10. Je skoupý na slovo

Oznámí vám, že se dnes zpozdí v práci, ale nepřidá žádné detaily. Nevíte, zda se jedná o poradu, rozlučku s kolegou, náročný projekt… A když se pak zeptáte, jak to šlo, zatváří se zdrchaně a mlčí nebo jen něco zahučí. Protože když lže, čím méně toho řekne, tím menší je riziko, že udělá chybu a podřekne se nebo se do lží zamotá.

Nevěra: Cítíte úzkost, i když nevíte proč

Lidé často v hloubi duše vědí, že jim je partner nevěrný, jen si to nechtějí přiznat a podvědomě se před tím snaží zavírat oči. Jenže emoce obelhat nejde, a tak se cítíte bez nálady, máte pocity úzkosti, zničehonic se vám chce brečet, nemůžete spát, často vás bolí hlava… Vaše tělo jednoduše ví, že se něco děje, a snaží se vás na to upozornit. A podobné to má i nevěrník – riskuje psychosomatické obtíže, když jeho organismus nezvládá stres a pocity viny:

Načítám