Hlavní obsah

Sex: Koníček je nejrizikovější milostná poloha vůbec!

Foto: George Rudy, shutterstock.com

Poloha, kdy je žena nahoře, je velmi obvyklá. Věřili byste, že je až tak nebezpečná?Foto: George Rudy, shutterstock.com

Reklama

Počet poloh, v nichž se partneři obvykle milují? Podle anket dvě až pět, přičemž mezi nejoblíbenější patří misionářská pozice a žena nahoře. Právě ta je ovšem velmi záludná! Co se při ní může stát?

Článek

Jen si tak vyskočit do sedla a zkrotit vzpurného hřebce… To je jízda! Ženy-exhibicionistky vlastně ani jinou pozici nepoužívají.

„Každá žena, která zná svoji hodnotu, a to jak v posteli, tak i mimo ni, si tuto polohu prostě musí vychutnat, byť jen kvůli konotacím, které navozuje její název. Žena nahoře rovná se žena má moc,“ popisuje jednu z pěti nejoblíbenějších milostných poloh vůbec britská sexuoložka Tracey Cox. Proč se tato poloha ženám tolik líbí?

Převzetí vlády

Vy si stanovíte, jak hluboko a v jakém úhlu do vás penis pronikne, vy máte poslední slovo v tom, jak rychle se budete pohybovat. Veškerá aktivita je na vás. A proč se zamlouvá mužům? Mohou si vás prohlížet, sledovat, jak se tváříte. Také si užívají zřeknutí se odpovědnosti. To všechno jezdeckou polohu, tedy ženu nahoře, staví do skvělého světla. Jenže ouha. Vědci zjistili, že „cowgirl“ je zodpovědná za polovinu všech zlomenin penisu během pohlavního styku.

Foto: VGstockstudio, shutterstock.com

Když muž nemůže ovládat tempo, může mít problémy s bolestíFoto: VGstockstudio, shutterstock.com

Když se necháte unést

„Jedná se o nejnebezpečnější sexuální polohu,“ tvrdí vědci, jejichž studii uveřejnil odborný magazín s názvem Pokroky v urologii – konkrétními autory jsou Leonardo O. Reis, Marcelo Cartapatti, Rafael Marmiroli, Eduardo Jeronimo de Oliveira Júnior, Ricardo Destro Saade, a Adriano Fregonesi. Na studii se podílely Škola medicínské vědy, univerzita Campinas a Pontifikální katolická univerzita - PUC, Sao Paulo, Brazílie.

Odborníci se ve své práci odvolávají na konkrétní data. Lékaři a akademici se totiž zaměřili na tři brazilské nemocnice a pacienty s „penilními frakturami“ (konkrétní počet zúčastněných neuveden), a porovnali diagnózy a nahlášené příčiny nehod za posledních 13 let.

Absence odporu neznamená hladký průběh

„Máme hypotézu, že když je žena na vrcholu, obvykle ovládá pohyb, jenže celá její tělesná hmotnost přistane na ztopořeném penisu, který v podřízeném stavu není schopen soulož přerušit,“ uvádí vědci. Naopak, když prý člověk sám řídí pohyb, má větší šanci na zastavení soulože v reakci na bolest, čímž se minimalizují veškeré škody. Vypadá to tedy, že ženy jsou moc „hr“? Ano!

Foto: Kaspars Grinvalds, shutterstock.com

Nejrizikovější jsou prudké změny polohy. Nechejte partnera, ať vámi trochu manipuluje. Když bude do děje více zaangažován, je nepravděpodobné, že skončí u doktoraFoto: Kaspars Grinvalds, shutterstock.com

Mužské ego v úzkých

Každopádně vědci také odhalili, že v psí pozici, tedy v momentě, kdy je žena na všech čtyřech, dochází k úrazům ve 29 procentech. „Muž na vrcholu“ je zodpovědný za 21 procent nehod, přičemž někteří z nešťastníků vnímají bolest, jiní zase otoky. Jenže ani to je nežene k lékaři. Většina mužů podle zjištění vědců čeká i šest hodin na to, než se odhodlá něco s tím dělat. Důvod je jasný.

„Poranění penisu je relativně neobvyklý klinický stav, který často vyvolává strach a rozpaky, což má za následek otálení s vyhledáním lékařské pomoci. Jenže právě to může vést k trvalým následkům pacienta,“ varují odborníci, kteří se odvolávají na klasické „lupnutí“ v penisu. Když se právě ono neřeší, může dojít například k erektilním dysfunkcím. Co by mohlo pomoct?

Když se zvedáte a sklouzáváte zase dolů, dávejte si pozor na plynulost pohybů a vyvarujte se neočekávaných nárazů. Taky se rozhodně neotáčejte čelem vzad bez varování. Vybídněte partnera, aby vás chytil okolo pasu a pomohl vám udávat tempo. Může tak vaši váhu zbrzdit, když si bude připadat nepříjemně.

A jak to máte vy, patří jízda v sedle k vašim oblíbeným milostným činnostem?

Reklama

Načítám