Hlavní obsah

Sex na jednu noc. Kdy do toho rozhodně nejít?

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Přemýšlíte, že byste svůj milostný život okořenili novou zkušeností? Líbí se vám představa nespoutané sexuální zábavy s někým cizím? Pak zvažte všechna pro a proti! Kdy se své touhy milování na jednu noc radši vzdát?

Článek

Příležitostný sex či sex na jednu noc není ničím výjimečným. Ve skutečnosti ho vyhledává čím dál více lidí. V britském deníku Daily Mail se o tom zmínila i známá britská sexpertka Tracey Cox, podle které by asi 70 procent populace mohlo o svých jednorázových milostných záležitostech vyprávět. Co je na takovém sexuálním dobrodružství to nejlepší? Sexuální kouč Sean Jameson z irského Dublinu na svém blogu vyjmenovává hlavně tři nesmírně důležité věci.

Jaké má sex na jednu noc plusy? 

1. Je to vzrušující

Ten pocit dobrodružství a vzrušení, když se poprvé setkáte s někým novým a neokoukaným, se nedá ničím nahradit. Zábava i adrenalin v jednom, to je jednorázový románek (jak se po něm cítí muži, a jak ženy?).

2. Tělo zalijí hormony štěstí

Sex dělá tělu dobře. Podle všeho může posílit imunitní systém, pomáhá při spalování kalorií a snižuje krevní tlak. V neposlední řadě přispívá k lepšímu spánku, a to díky uvolňování hormonu oxytocinu, jehož produkce prudce vroste během orgasmu. K zahození není ani okamžitá psychická euforie.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Sex dělá tělu dobře, i ten náhodný. S duší je to složitějšíFoto: fizkes, Shutterstock.com

3. Víc se odvážete

Sex na jednu noc bývá uvolněnější. Fakt, že vás s dotyčným nic nepojí, způsobuje, že si neděláte vrásky z celulitidy nebo toho, jestli milenec měl či neměl vyvrcholení. Vy nesoudíte protistranu, ona zase vás. Přece jen, už se nikdy neuvidíte.

Kdy do sexu na jednu noc rozhodně nejít?

1. Když jste v romantickém vztahu

„Asi není třeba dodávat, že si koledujete o potíže, pokud vyhledáváte příležitostný sex, zatímco doma na vás čeká někdo, kdo vás miluje – a vy zase jeho,“ říká Sean Jameson. Takové chování není fér, navíc vás kromě partnerských potíží mohou dohnat výčitky svědomí.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Jedna jediná vášnivá noc s neznámým dokáže rozbít i kvalitní vztahFoto: fizkes, Shutterstock.com

2. Když vám jde o pomstu

Právě jste zjistily, že vás přítel či manžel podvádí? Zpátky ho určitě nezískáte tím, že se mu pochlubíte svým nočním výstřelkem. „Platí, že jsou i lepší možnosti, jak se s nevěrníkem vypořádat. Sex z pomsty k nim ale rozhodně nepatří. Věci se kvůli tomu obvykle ještě víc zkomplikují,“ varuje irský kouč.

3. Když hledáte vztah

Ne, ten jediný a pravý se s největší pravděpodobností neobjeví tak, že vám hned nabídne klíčky od hotelového pokoje. Iluze stranou. Že se ze sexu na jednu noc vyklube vážný vztah, je možné, ale ne příliš časté, jde spíše o výjimky.

4. Když si chcete zvednout sebevědomí

„Jistě, můžete se po vášnivé noci cítit sexy, nebo dokonce jako bohyně. Ženy někdy používají sex k potvrzení vlastní žádostivosti. Dělá jim dobře, že je někdo obdivuje a hýčká, nicméně každá mince má dvě strany,“ podotýká Sean Jameson a dodává, že pokoušíte-li se sexem zacelit nějaké šrámy, cizí penis nemusí být tím nejlepším řešením.

„V takových případech je vhodné spíš zapracovat na vlastním sebevědomí, než se nechat unášet na vlně nezávazných sexuálních dobrodružství. Ti, kdo mají závažnější osobní problémy, se totiž následující ráno po podobné akci probouzejí v ještě horším psychickém stavu než předchozí večer,“ varuje kouč.

A samozřejmě kondom

Vždy s sebou noste kondomy a nespoléhejte, že je ten, kdo si dal tři drinky na baru, vytáhne sám. A než s někým takovým ulehnete do peřin, ujistěte se, že je to člověk, který vás a vaše přání respektuje, není hrubý a násilnický.

Reklama

Načítám