Hlavní obsah

Sex na jednu noc: Jak se ráno cítí muži a jak ženy?

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Sex na jednu noc může být fajn, ale nejspíš vás po něm čekají i negativní emoceFoto: George Rudy, Shutterstock.com

Reklama

Neplánovaný, vášnivý a bez závazků. To je sex na jednu noc. Bývají to super chvilky, kterým někdy neodolá nikdo, žena ani muž. Ale co následuje potom? Co ráno cítí pánové a co dámy?

Článek

Nemusíte být zrovna milovnice nezávazného sexu, ale někdy se to prostě tak semele. Potkáte někoho, kdo vás nesmírně fyzicky přitahuje, skončíte spolu v posteli, bez závazků a příslibů do buducnosti. Jak rychle jste si našli cestu k sobě, tak se i ráno kvapně rozloučíte.

Rána po tomhle sexu ale bývají poněkud zvláštní. Kromě slastných pocitů se dostavují i negativní emoce. Prožívají je muži i ženy, ovšem každý tak nějak po svém.

1. Stud

V noci ani jeden z vás neměl zábrany, strhali jste ze sebe oblečení a vrhli se do víru vášně. Jenže ráno je to úplně jinak, dostavuje se stud. A ten mnohem víc trápí něžné pohlaví. „Určitě se víc stydí ženy, protože mnohem víc lpí na tom, jak vypadají. Večer je muž viděl nalíčené, ve večerním světle, a ráno je žena ve své přirozené kráse, které se zbytečně obává,“ říká vztahová koučka a zakladatelka Školy pro ženy Lenka Černá.

A tak pánové se většinou klidně zvednou, svou nahotu neřeší. Ženy se halí do prostěradla, tajně se plíží do koupelny, a nebývá jim moc příjemně.

2. Výčitky

Je to jako když večer na posezení sníte celou čokoládu. Neodoláte a každé sousto si vychutnáte. A pak přijdou výčitky. Podobné je to i po sexu na jednu noc. Výčitky mají muži i ženy, ovšem často ze zcela odlišných důvodů.

Pánové mohou mít nepříjemný pocit, že danou ženu jen využili, mohou mít strach, jestli ji tím, že šlo jen o sex, citově nezranili.

Ženy trápí trochu něco jiného. „I v 21. století jsou ženy a muži měřeni dvojím metrem. Muž, který si užije sex na jednu noc, je borec, žena je v očích okolí přesný opak. A to žena může vědomě i podvědomě vnímat a cítit se provinile,“ potvrzuje vztahová koučka Jana Zittová.

Foto: MJTH, Shutterstock.com

Večer jste byly za odvážnou dračici, jenže ráno dost často přichází ke slovu studFoto: MJTH, Shutterstock.com

3. Obavy

I když je dnešní společnost víceméně svobodomyslná, přece jen nezávazný sex je pořád tak trochu zakázané ovoce. A tak jako po každé ne zcela „dovolené“ věci, i v tomto případě přichází na řadu strach a obavy.

U obou pohlaví především z provalení, z toho, že se to o nich rozkřikne. Ženám jde ovšem hlavně o to, aby nebyla poškozena jejich počestnost. „I pánové se bojí, aby se to o nich nerozneslo, ale hlavně v případě, když jsou ženatí či zadaní,“ upřesňuje Lenka Černá. Pokud jsou svobodní, bývají v klidu.

A jsou tu i další strachy. Muži mívají dost často obavu z toho, aby po nich daná žena něco nechtěla, nekontaktovala je. A ženy (v případě, že šlo o nechráněný sex) se často děsí možného těhotenství či pohlavní choroby.

4. Uspokojení

Čekalo by se, že tyhle neplánované žhavé chvilky podnikají lidé kvůli fyzickému potěšení. Jenže toho se dočkají většinou jen pánové, dámy mohou být mnohdy spíše zklamané. Velmi často vlastně ani nedosáhnou orgasmu, protože ho jednoduše nedosahují tak snadno jako muži. Žena potřebuje mnohem větší péči a především to, aby ji její partner znal. Věděl, co na ni funguje. A to od muže, kterého neznáte, prostě nelze očekávat.

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Po nezávazném románku bývá hodně žen dost zklamaných, protože zas taková bomba to nebylaFoto: VGstockstudio, Shutterstock.com

5. Vliv na sebevědomí

Je tohle zaručený zvedač sebevědomí pro obě pohlaví? Přece se vám podařilo někoho sbalit, během chvilky po vás někdo toužil, neodolal vaší přitažlivosti.

Jenže takhle slastné to bývá jen u mužů, ti se po sexu na jednu noc opravdu cítí jako skuteční alfa samci. U žen je to složitější. Pokud není žena skutečně vyrovnaná a nemá vztah k sobě samé dobře zpracovaný, tak je ten efekt jen velmi krátkodobý. Večer sebevědomí strmě stoupá (chce mě, jsem tedy sexy a žádoucí), ráno bohužel rychle klesá (nestojím mu za víc než za pár orgasmů).

Prožili jste někdy sex na jednu noc? Jak jste se pak cítili?

Reklama

Načítám