Hlavní obsah

Má váš partner tajný sexuální fetiš?

Foto: conrado, Shutterstock.com

Foto: conrado, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Skoro každý má nějaké tajné sexuální fantazie a touhy, které ho vzrušují. Pro někoho jsou ale tyhle představy něco víc, jsou to fetiše, které k super sexu nutkavě potřebují. Stydí se ale za ně a tají je. Možná je má i váš partner!

Článek

Skoro každý má nějakou sexuální představu, a možná by ji v reálném světě ani vyzkoušet nechtěl. Milování si ale většina z nás užije i bez těchto fantazií.

Jsou ale lidé, kteří mají tajné fetiše, bez nichž je pro ně sex nudný a neuspokojivý. Jenže se za svou „jinakost“ tak stydí, že se nesvěří ani svému partnerovi, své touhy tají a ukájí si je jen v soukromí, když nikdo není doma.

Nejspíš by vás to ani nenapadlo, ale možná má nějaký takový fetiš i váš protějšek. Jak to poznat? Všímejte si těchto signálů, které popisuje britská expertka na vztahy a sex Tracey Cox.

Miluje kůži nebo jehly

Miluje kožené oblečení, sám ho rád nosí, na druhých obdivuje, možná i vám navrhuje, že tyhle kožené šaty by vám moc slušely. Zní to jako klišé, ale zálibu v kůži skutečně často mívají lidé se sklony k praktikám BDSM.

Říkáte si, jak je váš partner hodný, když vám kupuje opravdu drahé, krásné a luxusní botky? Pokud k tomu opravdu bedlivě sleduje, co nosí na nohách i ostatní lidé, je to k zamyšlení.

Foto: Moustache Girl, Shutterstock.com

Jedním z nejčastějších fetišů jsou pro muže super vysoké jehlové podpatky špičatých botFoto: Moustache Girl, Shutterstock.com

Ptá se na divné věci

Co nejdivnějšího jsi v posteli prožila? Jakou nejzvláštnější praktiku jsi vyzkoušela? Co bys v posteli nikdy nedovolila? Vyzkoušela jsi trojku?

Pokud vám partner pokládá podobné otázky, i když se tváří nezaujatě, jakoby nad věcí, je dost možné, že vlastně jen sonduje terén. Zjišťuje, jak odvážná umíte být a jestli nejste puritánka.

V pornu má jedno ujeté téma

Nečekejte, že vám bude pouštět jeden BDSM film za druhým, nejspíš na to půjde pomaleji. V jeho výběru se čas od času objeví dost nestandardní téma – a objevuje se opakovaně. Vymluví se, že „tohle mi doporučil kamarád“ či „slyšel jsem, že tenhle film stojí za zkouknutí“, ale pokaždé půjde o dílka s nějakým speciálním tématem.

Je to nejen jeho snaha zařadit svůj fetiš do vašeho společného intimního života, ale opět sondáž terénu. Čeká totiž na vaši reakci, sleduje výraz vaší tváře, zda řeknete ano, nebo to rovnou zavrhnete.

Foto: Lucky Business, Shutterstock.com

Upřednostňuje pořád jeden druh trochu zvláštního porna? ZbystřeteFoto: Lucky Business, Shutterstock.com

Vtipkuje, aby nemusel přiznat pravdu

Dost často lidé své tajné fetiše maskují tím, že si z nich utahují. Dělá neustále vtípky na submisivní muže, co si nechávají naplácat od dominy v latexu? Objevují se tyhle vtípky pravidelně? Ptá se, co byste dělala, kdybyste ho načapala ve svých lodičkách, a když se překvapeně podíváte, řekne „dělám si legraci, byly by mi malé“? Zbystřete.

Nedovolí si, ale chtěl by víc

Možná vás při sexu občas silněji zatahá za vlasy, hruběji si vás vezme, zašeptá vám do ucha nějakou sprosťárnu, trošku vám naplácá. Pořád je to ale samozřejmě sexy a vám se to líbí, protože je to důkaz jeho vášně a touhy po vás.

To samozřejmě, ale možná je to také signál, že sní o tvrdších praktikách. Přijít s nimi za vámi se ale bojí, a tak ve vaší ložnici praktikuje jen takový slabý odvar svých tužeb.

Co dělat?

Pokud má váš partner nějaký fetiš, v první řadě se pokuste ho nesoudit. Pátrejte na internetu, v knihách, v odborných článcích a následně se svého protějšku ptejte. Po čem přesně touží, jak moc, co všechno to obnáší a podobně. „Mít nějaký fetiš není nezdravé a ani to není známka psychické nebo sexuální poruchy,“ odvolává se Tracey Cox na slova psychologa Justina Lehmillera.

Ale stejně vám to může dost vadit. Máte čtyři možnosti. Buď se nezapojíte, ale nebudete partnerovi bránit nějakým způsobem svůj fetiš ventilovat, nebo se plně zapojíte, a možná vás to začne i bavit, anebo se oba domluvíte na určitém kompromisu, například jeden den v měsíci podle jeho přání. Poslední možností je rozchod. „Většinou ale lze najít určitý kompromis,“ uvádí své zkušenosti z praxe Tracey Cox.

Erotickému snění se oddává občas asi každý. Jak sami sebe vidíte v sexuálních fantaziích? 

Reklama

Související témata:

Načítám