Hlavní obsah

Takhle ne, pánové! Co ženy opravdu vzrušuje? Mnoho mužů tápe a při předehře dělá spoustu chyb

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není to ani sexy, natož vzrušující. O mnoha věcech si někteří muži myslí, že jsou pro předehru jako stvořené, ale bohužel jsou spíš otravné a působí úplně opačně. S tímhle se někdy v životě setká každá žena. Otázka je, co s tím?

Článek

Když jde o sex, chovají se někteří muži zbytečně zbrkle a neohrabaně. A pokud jim to nikdo neřekne, nemají důvod nic měnit, takže je to na nás. S ohledem na jejich ego je k tomu potřeba přistupovat nanejvýš opatrně a raději nevybalit vše najednou. Raději si toho svého milence snů vychovejte hezky postupně. Nebo mu rovnou dejte přečíst tenhle článek. Věřte, mnohé pochopí. I v sexu jsou vědomosti základem úspěchu.

Už v 60. letech 20. století američtí výzkumníci William H. Masters a Virginie E. Johnson odtajnili, že žena od prvotního vzrušení po uspokojivý orgasmus potřebuje zhruba 20 minut příjemné stimulace těla i mysli. To jsou ale statistiky, realita bývá často jinde. Každý má své individuální potřeby. Což se týká i způsobů, jak se vás milenec snaží dostat do varu. Kde nastávají ty největší chyby a jak je napravit? Při jejich rekapitulaci vám možná dojde, proč vás sex leckdy až tak nebaví a kde je příčina. K nápravě přitom často stačí málo.

Mačkání prsou

Ňadra sice patří k ženským erotogenním zónám, ale rozhodně nefungují jako tlačítka na přivolání výtahu. Nestačí jim jeden „chlapácký“, navíc někdy i bolestivý dotek. Což by měl mužům konečně někdo vysvětlit. A také jim říct, že je třeba se zaměřit především na bradavky a jemným třením postupně vzrušení stupňovat, ne jen tak zvaně mačkat čudlíky. A pokud máte přeci jen raději tvrdší stisk, řekněte to!

Špatné načasování

Vaříte, nestíháte, honíte se, aby všechno mezi prací a rodinou bylo zajištěné, jenže muži je to jedno. Při krájení okurky zjistíte, že do vás šťouchá penis v erekci, přitom za rohem sedí děti a sledují televizi. Špatné načasování i způsob, jakým se partner dožaduje sexu, někdy připomíná spíš zoufalý pokus. Zkuste muži raději vysvětlit, že k soustředění na sex potřebujete prostě klid. I když na druhou stranu ona takové nečekaná rychlovka může také vykonat své, tak proč ji jednou nezkusit?

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Dát najevo, co se vám při předehře nelíbí, je základ uspokojivého sexuálního životaFoto: George Rudy, Shutterstock.com

Zaměření se jen na jednu oblast

Ano, klitoris je středobodem slasti, ale pokud se na něj muž vrhne příliš zhurta, může to působit zcela opačně. Většina žen potřebuje pár minut na rozehřátí, líbání, hlazení, něžné doteky, a teprve když začínají být vzrušené, může se přistoupit o metu dál. Jak říká sexuální terapeutka Laurie Watson: „Ženy by rády byly okamžitě vzrušené, ale ve většině případů jim to jejich fyziologie prostě nedovolí.“ A tak nezbývá než to přijmout a přizpůsobit se tomu.

Orální sex

Najdou se muži, kteří mají úvodní sexuální styl ostrý jako břitva. Chytí vás za krk a vaši hlavu přitisknou do svého klína. A to ještě nedošlo ani na líbání! Pánové milují rychlovky, ale ruku na srdce – někdy to chce předkrm. Před hlavním chodem se nejdřív podává nějaká drobnost, jejímž účelem není zasytit, nýbrž povzbudit smysly a vyvolat větší chuť. Takže si to zopakujme: I na orální sex, klidně vzájemný, by mělo dojít až po určité chvíli, až budou všechny smysly náležité rozehrané.

Špatná odezva není o výkonu

Tím, jak jsou muži zaměření na výkon, automaticky předpokládají, že když nedokážou partnerku náležitě vzrušit, jde o jejich selhání. Ale jak připomněla Laurie Watson pro portál Psychology Today, muži si musí uvědomit, že ženy fungují jinak než oni. „Když muž vidí hezkou ženu, klidně za bílého dne na ulici, může mu to způsobit náležitou odezvu v genitáliích. Ženy ale obvykle reagují jinak,“ připomíná terapeutka. Na vzrušení se musí náležitě připravit, pohled na hezkého muže jim nestačí. Ani pár stisknutí bradavek či klitorisu. Chceme víc. A od toho máme právě dobrou předehru!

Reklama

Načítám