Hlavní obsah

Nejbizarnější lidské libůstky? Sex s mravenečníkem, pytlem na odpadky nebo mrtvolou…

Foto: kormakova1, Shutterstock.com

Foto: kormakova1, Shutterstock.com

Reklama

Lidská sexualita je bezbřehá a co jednoho uráží či pohoršuje, je pro druhého běžnou praktikou. Hranice takzvané normálnosti je velmi tenká. Podívejte se, co všechno lidi v oblasti sexu baví.

Článek

Po dlouhá desetiletí se věřilo (a může za to hlavně otec psychoanalýzy Sigmund Freund), že nejrůznější úchylky a netradiční libůstky jsou poměrně snadno vysvětlitelné, jejich příčina se hledala především ve vztazích s rodiči nebo nejrůznějších traumatech z raného dětství. Dnes je ovšem věda mnohem dál a shoduje se, že tak jednoduché to není.

Historie a současnost

Mnohé netradiční praktiky sloužící k uspokojování erotické touhy provázejí lidstvo od nepaměti. Můžeme se jen dohadovat, zda některé vznikly pouze z nouze (například sex se zvířaty), nebo naopak ve chvílích, kdy společnost dospěla na takový stupeň vývoje, že si lidé libovali v praktikách, na které by například v dobách hladomoru a válek neměli asi ani pomyšlení. Za příklad může sloužit velmi uvolněná morálka ve starém Římě, kdy byl například sex (i orální) na veřejnosti, třeba v lázních, zcela běžný a nikoho nepohoršoval. A i stěny soukromých domů se zdobily freskami, nad kterými se červenáme ještě dnes.

Svým způsobem ale perverznost a zvrácenost nikdy úplně nevymizela, jen se z ní stala věc stojící mimo zákon. Děje se tak v mnohem menší míře a potají. Navíc společenské normy zahnaly do ústraní i ty, kteří svými podivnými zálibami sice nikomu neubližují, ovšem přesto se nesluší o nich mluvit.

Foto: nito, Shutterstock.com

I fascinace lidskými chodidly patří mezi fetišistické libůstky, obvykle zcela nevinnéFoto: nito, Shutterstock.com

Sex se zvířaty

Ano, jsou to ty vtipy o osamělých pasácích ovcí. Jenže faktem je, že především muži si sex se zvířaty umí užít. „Podle studie z roku 1948 mělo osm procent dospělých amerických mužů nějaký sexuální kontakt se zvířaty,“ tvrdí sexuální koučka Tracey Cox.

A přidává hned dva konkrétní případy z nepříliš vzdálené minulosti. „V roce 1998 byl zatčen muž ze San Franciska, který provozoval jakousi kobku, kde jste mohli mít sex s mravenečníkem, úhoři či s buvolem,“ popisuje Cox.

A jen těžko si představit hloubku ponížení devětapadesátiletého muže, který kamarádům ukazoval svatební video, ale spletl se a místo krásné nevěsty jim pustil film, kde si užívá se sousedovým psem.

Čeho všeho jsou lidé schopni?

  • V roce 1993 byl v anglickém městě Hereford zatčen muž, který se oddával sexu s pouliční dlažbou. Později byl zatčen znovu, tentokrát za sex na veřejnosti, který měl s pytlem na odpadky.
  • Jeden Francouz, který byl pyšný na svůj 25 centimetrů dlouhý penis, tuto svou chloubu v poslední vůli odkázal svému dobrému příteli. Jak přesně si to představoval? Těžko říct...
  • Pornohvězda Houston se v roce 1999 rozhodla pokořit světový rekord v tom, s kolika muži lze mít sex bez jakékoli přestávky. Tahle blonďatá sexbomba to dokázala se 620 muži.
  • Šálek na čaj, živá mušle, budík, brýle, zmrzlý prasečí ocas či sklenice s arašídovým máslem. To vše a mnohem víc již lékaři dolovali z konečníků mnoha pánů a dokonce i dam.

Fetišisti

Když se řekne fetišista, většina lidí si představí například muže posedlého ženskými chodidly, lesklými botami na vysokém podpatku a podobně. Existují ale výrazně podivnější úchylky.

Například taková nekrofilie, kdy člověk touží po sexu s mrtvými. „Nejznámějším nekrofilem byl asi Henry Blot, který v devatenáctém století stanul před soudem, protože si užíval sexu se svou ženou po dobu sedmi let od její smrti,“ říká Tracey Cox.

Nebo akrotomofilie, při níž je objektem touhy a zdrojem sexuálního vzrušení pahýl po amputaci. Tou určitě trpěl švédský král Adolfus Frederick (1751–1771), který měl sedm milenek. Dvě byly jednonohé, dvě jednoruké, dvě jednooké a jedna neměla dokonce žádné končetiny.

Reklama

Načítám