Hlavní obsah

Extrémní a bizarní erotické fantazie. Máte si je nechat?

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fantazírovat můžete o čemkoli. Jenže co když vás vlastní erotické sny a tužby děsí? Nedovolte jim, aby negativně ovládly mysl i tělo. Některé z postele vyprovoďte a ty další, byť šílené, si nechte. Ženou vás vpřed, ať jsou jakékoli!

Článek

Ruka až po zápěstí ve vašem klíně, výprask, škrcení a další „úchylárničky“. Je normální, když vás vzrušují podobné věci? A vůbec, co to s vámi vlastně je? „Fantazie, stejně jako zbytek našich životů, bývají silně ovlivněny zkušenostmi, minulostí a prožitky,“ popisuje britská sexpertka Tracey Cox. Takový šťastný člověk, jež životem proplouvá bez negativních zkušeností a nikdy nepoznal bolest, kupříkladu může podléhat zvědavosti, která je přirozenou lidskou vlastností, a často tajně sní o hrátkách s bičíkem.

Stejně na tom může být i někdo, kdo na základní škole toužil po paní učitelce, která při výuce ráda držela pravítko a používala ho jako ukazovadlo. S odkazem na ni pak taková vzpomínka dospělého člověka i zaskočí. Vlastně je to tak, že někdy jsou lidé sami šokováni, pokud je vzrušuje něco, co nezapadá do „tabulek“ a je v rozporu s jejich rozumem. Vezměte si třeba takové znásilnění.

Bizarní, morbidní, extrémní. No a?

Obecně a v reálném světě je vynucený sex špatný a odsouzeníhodný, ale v tom fantazijním představuje stav, kdy podvědomě toužíte po maximálním uvolnění a partnerovi předáváte kontrolu nad situací. Nikdo není zraněn, nikoho nic nebolí, vše je bezpečné. Pokud se na svoje imaginární choutky podíváte z tohoto pohledu, je jasné, že je vše v pořádku a nemusíte si dělat starosti.

Samotné fantazie jsou známkou zdravého, silného libida a dobré představivosti. Způsobují vám potěšení? Pak si je nechte, i když jsou politicky nekorektní, „divné“ nebo rovnou absolutně šílené. V případě, že však výčitky svědomí a zmatek převažují nad radostí a uspokojením, radši je ze svého repertoáru vyřaďte. A to se dělá jak?

Když chcete, aby fantazie ustaly

„Pokud masturbujete a do hlavy se vám vryje něco, o co nestojíte, zastavte se a vědomě přemýšlejte o něčem jiném, příjemnějším. Vyměňte staré fantazie za nové. Takové, díky kterým se budete cítit pohodlněji a jistěji. Během sexu se svým partnerem se zkuste zaměřit na to, co provádí. Vnímejte, jakým způsobem se vás dotýká. Zadívejte se mu do očí a zašeptejte, že se jeho zásluhou cítíte úžasně,“ doporučuje sexpertka, která tak naráží na to, že je třeba obelstít svůj vlastní mozek. Je to, jako když ho zapíšete do polepšovny.

Foto: AlessandroBiascioli, Shutterstock.com

Fantazie, které vám dělají radost, si klidně ponechteFoto: AlessandroBiascioli, Shutterstock.com

Nápravné středisko pro vzpurnou mysl

Nejdřív bude protestovat a chvíli potrvá, než si zvykne, ale klid, za chvíli se všechno přirozeně vyřeší. Jestli se tak ani po dlouhých týdnech nácviku nestane a navíc se požitek ze sexu vinou nechtěných fantazií postupně vytrácí, pomůže sezení se sexuálním terapeutem nebo poradcem. Ten vám vysvětlí, že neexistují žádné důkazy, které by podporovaly myšlenku, že pouhé fantazírování je něco špatného.

Jsi tu vůbec?

„Ano, deviantní fantazie mohou být indikátorem skutečné sexuální deviace, ale vždy jsou spojeny i s varovnými příznaky z reálného života. Deviant se často zajímá spíš o své představy než o osobu, se kterou má sex. Při mazlení, které ho třeba ani nevzrušuje, protože má jiné preference, je duchem mimo. To se vás netýká. Rozlišíte-li, co je fantazie a co realita, není se čeho bát, jste v bezpečí,“ říká Tracey Cox. Znepokojuje vás spíš to, že žádné fantazie nemáte?

Chci snít, ale ono to nejde

Jeden je v kuchyni jako doma a vaří skvělá jídla, pro druhého je problémem příprava topinky. Každý je jiný a to platí i v sexuálním životě. Někteří lidé potřebují motivaci, aby začali snít. Patříte-li k nim, stáhněte si pár romantických či lechtivých filmů, inspirujte se určitými scénami a poté je převeďte do praxe – klidně s úpravami, tak, aby vám vyhovovaly. „Neexistuje žádná správná nebo špatná fantazie, tak na to myslete,“ uzavírá britská sexuální guru v sukni.

Načítám