Hlavní obsah

Sex v novém vztahu: Co dělat, aby probíhal co možná nejlépe?

Foto: Jet Cat Studio, Shutterstock.com

Foto: Jet Cat Studio, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Milování s někým novým je sice vzrušující, ale i trochu stresující. Roli totiž sehrává hlavně nervozita, která může ledacos ovlivnit. Nedělejte z toho kovbojku a směle pojďte na věc. Takhle to dopadne na výbornou!

Článek

Už jste byli v kině i na večeři, a teď je to tady. V koupelně přemítáte, co se asi bude dít, až vyjdete ven. Máte svého nového přítele obejmout a políbit ho, nebo bude lepší, když si vedle něj jen tak sednete? Natasha Ivanovic, expertka na seznamování, muže a vztahy, která pravidelně přispívá pro portál LovePanky, říká, že věc je trochu ošemetná. Cokoli totiž vidíte ve filmech, je lež.

„Když spíte s někým, koho znáte měsíce nebo roky, je pro vás sex rutinou. V novém vztahu je však milování úplně odlišné. Dá se popsat jako zážitek plný rozpaků, příležitostí i obav. Opravdu víte, jak se chovat, aby to všechno probíhalo co možná nejlépe?“ ptá se Natasha Ivanovic. První věc, kterou byste měli udělat, je prostá. Uklidněte se! „Buďte šťastní, že jste potkali osobu, jež vás přitahuje. Určitě se od ní něco naučíte, stejně jako ona od vás,“ tvrdí a přidává pár dalších cenných rad.

Foto: Lizardflms, Shutterstock.com

Uvědomujte si pocit štěstí z toho, že jste potkali člověka, který se vám líbíFoto: Lizardflms, Shutterstock.com

1. Do ničeho se nenuťte

Sex nemusíte mít teď hned. Pokud se na něj necítíte, odložte ho na později a nepodléhejte dojmu, že se od vás nutně očekává. Taky se připravte, že vás situace kolem toho může trochu semlít. Britská sexuální guru Tracey Cox tvrdí, že pro řadu lidí, především pro ženy, znamená pohlavní styk s novým partnerem definitivní ukončení předchozího vztahu, přičemž to přijde jako rána z čistého nebe. A můžete při tom cítit nával nostalgie.

„I když jste odchod bývalého partnera bouřlivě oslavovali, nedivte se, když po prvním styku propadnete smutku, že předchozí vztah definitivně skončil. Klidně se vybrečte, hlavně ale od sebe nového partnera neodstrkávejte. Když mu taktně vysvětlíte, co prožíváte, určitě vás pochopí,“ radí Tracey Cox. Na druhou stranu se vyvarujte sprostých slov, vyznání lásky i řečem o společné budoucnosti, vzal by nohy na ramena.

2. Mějte jasno o antikoncepci

Nikdo nechce uzavřít smlouvu s pohlavně přenosnou chorobou, ani hned otěhotnět. Nemá-li prezervativ on, vezměte rozum do hrsti a vytáhněte ho z kabelky vy. Podle epidemiologů ze Státního zdravotního ústavu za posledních deset let vzrostl v Česku počet nakažených pohlavními chorobami. Více se šíří syfilis, kapavka i HIV. O to snad nestojíte, ne?

3. Přiznejte, že jste nervózní

Žaludek máte na vodě a v duchu si vyčítáte, že jste podcenili návštěvy posilovny. Budete se mu líbit? Jistěže ano. Nechte si na sobě spodní prádlo a elegantně vklouzněte do postele. Partnerovi na rovinu řekněte, že jste trochu v rozpacích. Uvidíte, že se neuleví jenom vám. I protistrana je nesvá.

Foto: Olena Yakobchuk, Shutterstock.com

Dejte se pozor na to, s kým spíte. Počet pohlavně nakažených v Česku rosteFoto: Olena Yakobchuk, Shutterstock.com

4. Držte se základních jistot

Křičení, svazování, bičíky, podvazky, zakrývání očí. Prima pomůcky, techniky i vylepšováky. Jenže tohle si můžete dovolit až v pozdější fázi. Při prvním sexu se držte při zemi a nevymýšlejte bůhvíco. Líbejte se, hlaďte, nezapomeňte na jednoduchou předehru a pak už jděte na věc. V opačném případě hrozí, že se milenec vyděsí. Na experimentování budete mít spoustu času později. „Navíc, ukážete-li všechno příliš brzy, už milování jen tak snadno neokořeníte,“ varuje Natasha Ivanovic. A ta možná nejzásadnější rada na konec?

5. Nic neočekávejte

Bylo by prima, kdyby nový milenec ihned věděl, kde máte erotogenní zóny a jaká stimulace vás přivede k orgasmu. Jenže na tyhle věci si taky budete muset počkat. Raději si nestavte vzdušné zámky a počítejte s tím, že vaše „poprvé“ pravděpodobně vyvrcholení doprovázet nebude. Ostatně, jen asi 20 procent sexuálně vzrušivých žen, kterým sladká tečka nedělá problémy, se hned na premiérový pokus dostane až na vrchol. A i v jeho případě omluvte boj s erekcí nebo naopak předčasný orgasmus. Rozhodně to neznamená, že někdo z vás selhal. Prostě svá těla, touhy a potřeby ještě neznáte. Partnera nechte v klidu usnout a těšte se na příště.

Reklama

Načítám