Hlavní obsah

Ničí děti váš sexuální život? 6 tipů, jak to napravit

Foto: NIKITA TV, Shutterstock.com

Foto: NIKITA TV, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

S dětmi je těžké najít si čas nebo energii na partnerské laškování. Nemluvě o soukromí. Nicméně s trochou kreativity a plánování může být i váš milostný život funkční a vášnivý. Jak se rodičovskými povinnostmi nenechat zválcovat? Odbornice nabízí pár dobrých rad.

Článek

Rodičovství obvykle bývá tou nejkrásnější, ale zároveň i nejnáročnější rolí v životě. Děti jsou úžasné, to se jim upřít nedá, nicméně chtě nechtě mají negativní vliv na milostný život. Jen denní péče o ně dá maminkám a tatínkům pořádně zabrat! Taky kvůli únavě a domácímu chaosu sexuálně strádáte? Chce to trochu reorganizace a odvahy. Vyzkoušejte tipy sexuoložky Laury Berman z Chicaga.

1. Milujte se místo vaření

Právě jste otevřeli dveře do bytu nebo koupelny a vidíte, jak se děti mezi sebou perou, a navíc v lednici není nic k večeři. „Řešení existuje. Jen si zjednodušte život tím, že tam, kde je vás nejvíc potřeba, strávíte pouhých 15 minut. Děti usměrněte, a třeba si objednejte jídlo až domů. Získaný čas, který jste ušetřili, využijte v ložnici,“ radí Laura Berman. Pokud si nechcete nic objednávat, vždy se můžete inspirovat rychlovkami nebo namazat chleba s máslem. Pro jednou se nic nestane.

Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Alespoň občas nevařte a ušetřený čas věnujte jeden druhémuFoto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

2. Vytraťte se do ložnice

Podle pravidel koučů partnerských vztahů a sexuologů by pár měl strávit spolu (a o samotě) aspoň pár minut jednou za týden. Jenže co když jste chtěli konečně vyrazit ven, ale chůva, sousedka nebo někdo z příbuzných na poslední chvíli hlídání dětí zruší? Mějte plán B a nevzdávejte se svých vizí.

„V obýváku pusťte dětem jejich oblíbený film a po chvíli se vytraťte do ložnice. I kdyby se mělo jednat jen o deset patnáct minut, dá se stihnout hodně věcí.“ Mimochodem, už mladší děti by měly být vedené k tomu, že máma s tátou potřebují být sami.

3. Přelaďte na sexy mysl

Někdy je těžké opustit všechny své povinnosti a přeladit se na milostnou notu. Přijdete domů a vše, o čem přemýšlíte, je nadcházející prezentace nebo nevhodný komentář, který v kanceláři utrousil váš kolega. V těchto chvílích věnujte sami sobě 30 minut na aklimatizaci, tedy cvičení, meditaci či relax se sklenkou vína – v horké lázni. Sexy mysl se dostaví, když tomu trochu pomůžete. Stačí jen chtít.

4. Pozvěte hlídačku o hodinu dřív

„Někdy se to dětem prostě nelíbí, když maminka a tatínek někam vyrazí jen sami dva. Pro vás jsou však romantické schůzky velmi důležité a zdravé, takže požádejte babičku nebo chůvu, aby přišla o hodinu dřív. Nejen že získáte nějaký čas na nerušenou předehru, například nevinné doteky v kuchyni, ale zároveň poskytnete ratolestem šanci zvyknout si na přítomnost někoho dalšího. V době, kdy budete s partnerem odcházet, už se budou dobře bavit,“ radí Laura Berman.

5. Nehádejte se o blbosti

Podle sexuoložky se stresovaní rodiče nemají problém navzájem dusit. Nezáleží na tom, jakým způsobem vyskládáte nádobí do myčky, nebo zda v předsíni leží pohozené čtvery boty. Pokaždé, když ucítíte nutkání pohádat se, udělejte si chvíli a zhluboka dýchejte. Poté se zeptejte sami sebe, jestli tenhle argument nebo důvod hádky zůstane důležitý i za 10 let? Pravděpodobně ne, ale váš vztah je klíčový!

Foto: Dmytro Zinkevych, Shutterstock.com

Zbytečné hádky o nepodstatných věcech sexuálnímu životu nesvědčíFoto: Dmytro Zinkevych, Shutterstock.com

6. Říkejte si: jsem sexy, jsem sexy, jsem sexy

„Je těžké se cítit sexy, když jste zašpinění špagetovou omáčkou a čtyři měsíce jste nebyli u kadeřnice či u holiče. Sexuální přitažlivost a rodičovství naštěstí mohou jít ruku v ruce. Každý týden si vybojujte čas, abyste se věnovali péči o sebe. Hezké ‚já‘ je nutností pro maminky i tatínky,“ uzavírá Laura Berman.

Načítám