Hlavní obsah

Sex a láska: Jak do vztahu vrátit rozkoš?

Foto: Dmytro Kapitonenko, Shutterstock.com

Foto: Dmytro Kapitonenko, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sloučit sex a lásku v jedno silné spojení? Ano, jde to. Přestaňte vedle sebe žít jako bratr a sestra a vydejte se na cestu plnou vzrušení a obdivu. Takhle se do vztahu navrací rozkoš!

Článek

Sex a láska nejsou jedno a totéž. Zatímco v prvním případě jde u většiny lidí o fyzickou rozkoš, v druhém se jedná spíš o souznění, úctu a cit. Však také australská sexuální terapeutka Jacqueline Hellyer na svém blogu podotýká, že harmonie těchto dvou „položek“ vytváří ideální a jedinečnou partnerskou vibraci, která podporuje souznění dvou lidí.

„Nazývám to silnou frekvencí, jež podporuje hloubku spojení a stále intenzivní intimitu. Díky ní je jednodušší užít si sex, přestože jste se pohádali, nebo cítit náklonnost k drahé polovičce navzdory sexuálním přešlapům,“ objasňuje odbornice. Také byste chtěli něco takového zažít? Jacqueline Hellyer sestavila snadné cvičení, které se hodí nejen těm, kdo jsou v partnerství nespokojení, ale jsou přínosem i pro páry vzpomínající na staré dobré časy, kdy sex představoval zábavu, ne povinnost.

Najděte v sobě sídlo lásky

Nejprve se zaměřte na pocit lásky. Co pro vás tohle slovo či emoce představuje? Jakou má energii a barvu? Kde lásku cítíte? Přivřete oči a vizualizujte si, v jakých místech vaše láskyplné pocity sídlí. Klidně jim dejte i tvar. Mohou být kulaté nebo třeba oválné – záleží jen na vás. Na toto místo pak položte ruku a pár minut energii lásky vnímejte. Milujte ji a poděkujte jí za to, že existuje. Pak se zaměřte na svoji sexualitu.

„I sex je energií života, tvořivosti, růstu a touhy. Opět zapojte představivost a přiřaďte sexualitě pocit, barvu i místo ve svém těle. Na vybranou lokalitu položte druhou ruku a pár minut zůstaňte se sexuální vibrací,“ radí sexuální terapeutka. Aby vám to šlo lépe, připomeňte si nejsilnější erotický zážitek v životě. Je jedno, zda jste jej prožili se stávajícím partnerem, nebo s předchozím. Jde o emoci.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Harmonie lásky a sexu vytváří jedinečnou partnerskou vibraciFoto: fizkes, Shutterstock.com

Jak spojit lásku se sexem

V mysli se zaměřte na předehru, chvění svalů, vlhký klín a další věci, které spojujete s kvalitním a hlubokým sexem. Hotovo? Pak je vhodná doba na spojení. „S největší pravděpodobností jste v rámci prvního cvičení položili ruku na srdce, střed lásky, a tu druhou na pánev, tedy sexuální centrum. V pořádku. Nyní vás vyzývám k sloučení těchto dvou energií uvnitř vás. Imaginárně rukou přetáhněte sexuální energii nahoru k srdci a tam ji jemně a pomalu promíchejte s tou láskyplnou,“ objasňuje australská guru.

Co cítíte právě teď? Jaký tvar a barvu energie jste vytvořili? Vidíte fialové srdce, červený trojúhelník či snad oranžovou květinu? Zafixujte si to a následně tento výtvor sdílejte s partnerem. Berte to tak, že se jedná o chvění, které mezi vámi neustále vibruje. Pokaždé, když se naštvete, pohádáte nebo pomilujete, naplňte sami sebe tím, co jste si v závěru cvičení sami „vyrobili“, a část toho přeneste i na protějšek. Jen tak, v mysli – třeba za pomoci krásného mostu, který po obou stranách lemují sochy Afrodity, starořecké bohyně lásky, a Amora, který podle mytologie představuje lásku samu.

Posilujte energii mezi vámi

Tuto novou energii mezi vámi přiživujte: při loučení i setkání se krátce polibte. Berte se za ruce, věnujte si s láskou připravené jídlo, podporujte oční kontakt. „Ač se může zdát, že něco tak drobného nemůže fungovat, opak je pravdou. Tato cvičení poskytují příležitost k osobnímu růstu, interakcím, partnerským rozhovorům, společným činnostem a samozřejmě sexu. Ale to nepoznáte, dokud je nezkusíte,“ uzavírá Jacqueline Hellyer. Tak co, půjdete do toho?

Načítám