Hlavní obsah

Sex v ohrožení: Těchto 5 jídel si před milostným aktem zakažte!

Foto: Mikhail_Kayl, Shutterstock.com

Foto: Mikhail_Kayl, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když máte s partnerem vášnivou intimní chvilku, každé vyrušení vás asi dovede rozladit. Mnohem horší než brečící ratolest nebo bušící soused ale může být nemilý fyziologický projev. Pro sichr si dávejte pozor na tyhle potraviny! Co způsobují?

Článek

To, co jíte, má skutečně výrazný vliv na váš organismus. Špatně zvolené potraviny mohou stát za únavou, stresem, mastnou pletí, padáním vlasů, ale i za nepříjemnými eskapádami během sexu! Pročtěte si radši seznam jídel, kterých je lepší se před souloží vyvarovat.

1. Lékořicové bonbony

Muži, kteří ujíždějí na lékořicových bonboncích nebo pendrecích, v oblasti sexu často pokulhávají. Takže pozor na ně, dámy! Hlavní složkou lékořice je látka zvaná kyselina glycyrrhizinová. Ta je zodpovědná za specifickou lékořicovou chuť a její příjem snižuje hladinu testosteronu, a to ne zanedbatelně.

Již studie z konce devadesátých let ukázala, že u mužů, kteří po dobu čtyř dnů jedli pravidelně sedm gramů lékořice, se hladina testosteronu snížila na polovinu – jejich chuť na sex byla tedy na minimální úrovni. Dobrou zprávou je, že pár dnů po vysazení se hladiny opět srovnaly.

Foto: Jiri Hera, Shutterstock.com

Muži by se raději měli vzdát většího množství lékořicových pochoutekFoto: Jiri Hera, Shutterstock.com

2. Luštěniny

Fazole, čočku, cizrnu a další luštěniny určitě pravidelně jezte! Z výživového hlediska jsou to opravdu bomby plné vlákniny, vitaminů i bílkovin. Každopádně – bezprostředně před sexem si je asi můžete odpustit. Pravděpodobně úplně nestojíte o to, aby vás během milostné předehry začaly rušit problémy s nadýmáním a větry.

Je pravda, že nadýmavost luštěnin, která je způsobená oligosacharidy, se dá trochu eliminovat. Musíte je minimálně čtyři hodiny před přípravou namáčet a pomůže i vaření s bylinkami jako saturejka, tymián nebo anýz. Nikdy to ale není stoprocentní, takže pokud se bez chili con carne k večeři obejdete, bude to jen ku prospěchu věci.

Foto: haveseen, Shutterstock.com

Luštěniny jsou zdravé, ale bohužel dost nadýmajíFoto: haveseen, Shutterstock.com

3. Cibule a česnek

Tady bude problém hlavně ve chvíli, když vaše milostné hrátky sklouznou i k orálnímu sex. Pokud si totiž připravíte jídlo na karamelizované cibulce nebo pro zostření chuti přidáte trochu česneku, možná se od partnera dočkáte trochu znechucené reakce. Tahle zelenina totiž ne úplně vábně ovlivní odér i chuť vašeho sekretu.

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Cibule a česnek dokážou znepříjemnit orální sexFoto: Africa Studio, Shutterstock.com

4. Chřest

Tuhle zeleninu si dopřávají hlavně fajnšmekři zaměření na zdravou stravu. Opět – z výživového hlediska říkáme jedině ano! Krátce před sexem ji ale nedoporučíme. Jemné zelené výhonky chřestu se v těle rozpadají na látku podobnou síře, která během pár minut dokáže putovat po celém těle. Na tom by nebylo nic špatného, kdyby nezpůsobila nepříjemný a trochu nakyslý zápach genitálií.

Foto: Anna Shepulova, Shutterstock.com

Chřest je delikátní pochoutka, ale zapáchají po něm genitálieFoto: Anna Shepulova, Shutterstock.com

5. Červené maso

Šťavnatý, středně propečený steak se zdá jako ideální volba na romantickou večeři před milostnými hrátkami. Ovšem červené maso je mimořádně náročné na trávení. Dokáže na ne úplně krátkou dobu utlumit vaši energii a výkon – tělo se totiž zabývá tím, aby jídlo zpracovalo, a k ničemu dalšímu se nemá. A to se před plánovanou souloží zrovna nehodí.

Foto: Evgeny Karandaev, Shutterstock.com

Organismus se soustředí, jak strávit maso, a na nic jiného už mu nezbývají sílyFoto: Evgeny Karandaev, Shutterstock.com

Co jíst před sexem?

Obecně je dobré vždycky lehčí jídlo, které nepovede k tomu, že si oba dáte radši šlofíka než postelové dovádění. Obecně se hodí drůbeží maso nebo mořské plody – často dokonce zvyšují chuť na sex. Například ústřice jsou nejlepším afrodiziakem vůbec. Chybu neuděláte ani s vajíčky, ořechy, bramborami a některými druhy ovoce. Skvělá afrodiziaka jsou také například jahody a banány.

Pokazilo vám někdy jídlo vaše milostné hrátky?

Reklama

Načítám