Hlavní obsah

Orgasmus a metoda stop-start. Funguje i na ženy?

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

U mužů tahle sexuální technika zajišťuje silnější a intenzivnější vyvrcholení přirovnávané k výbuchu sopky. Spočívá v tom, že si s ním jen tak hrajete, pak se na chvíli stáhnete, a po kratičké pauze se stimulací pokračujete. A to třeba hned dvakrát po sobě. Vysvětlíme.

Článek

Úplně nejlépe tuto sexuální metodu popisují slova stop-start. Britská sexpertka Tracey Cox o ní říká, že je zase v módě, a rozhodně stojí za to ji vyzkoušet. Otázkou však je, jestli máte penis, nebo pochvu. Proč na tom tolik záleží?

Metoda stop-start

Princip spočívá v tom, že u partnera vystupňujete vzrušení, dokud téměř nedosáhne orgasmu. Důraz je na slovíčko téměř. Následně zařadíte zpátečku (asi tak na 30 sekund až minutu), a pak začnete znovu. Postup se opakuje, dokud milenec neškemrá o to, aby mohl vyvrcholit.

Jenže klacík není vlhká studna. „Techniky záměrného oddalování orgasmu, tak jak to známe u mužů, u většiny žen tak dobře nefunguje. Každé přerušení stimulace bývá často cestou zpět na začátek,“ zastává názor sexuolog Zlatko Pastor.

Podle Tracey Cox tvoří výjimku skupina žen, která s vyvrcholením nemá žádné problémy, orgasmu dosahuje pravidelně a ideálně i opakovaně (je multiorgastická). K tomu zná dokonale své tělo, a navíc svému milenci plně důvěřuje. Pro někoho takového je metoda stop-start vítaným zpestřením sexu. Ale i pro ostatní má rozhodně smysl – například v rámci hry na podřízenost a dominanci.

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Oddalování orgasmu ocení hlavně muži, skoro všichni. U žen tak dobře nefungujeFoto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Laškujte s poštěváčkem

Partner v aktivnější roli „za trest“ uštědří své milence kázeňskou lekci a zalaškuje si s jejím poštěváčkem i chtíčem. Vyvrcholení jí však, aspoň protentokrát, nedopřeje. Chcete vy či milenec zažít ten nevšední pocit zakázaného vyvrcholení? Nejprve se vrhněte na sólo trénink. Jednoduše si zvykněte na nárůst vzrušení a jeho útlum. Každý zvlášť se hýčkejte nalubrikovanými prsty nebo vibrátorem, a teprve ve druhém kole požádejte milence o společný smyslný test. A jak správně dráždit klitoris? A jak penis?

Na hranici orgasmu

„Partner vás může přivést na hranici orgasmu pomocí prstů, jazyka, penisu, robertka nebo jiné sexuální hračky. Počítejte však s tím, že ze začátku možná neodhadne tu správnou chvíli, kdy se naplno stáhnout, takže se může stát, že jeho hýčkání vyústí v takzvaný poloviční orgasmus. Jedná se o méně intenzivní verzi toho plnohodnotného a skutečného,“ popisuje Tracey Cox.

„Všechno, co zvlášť ženám pomáhá oprostit se od denních starostí a soustředit se na to, co cítí, ne na to, jak vypadají a jaké věci ještě musí zařídit, je pro sex přínosem. Ve skutečnosti každá chvíle, kdy žena vnímá jen sebe sama, posiluje její sexualitu,“ dodává britská sexpertka. Hranice mezi téměř vyvrcholením a orgasmem vyžadují trochu tréninku a hodně všímavosti. Což si ostatně vyzkoušíte i na partnerovi. Je třeba osvojit si řeč jeho těla. 

Řekněte, když se blíží orgasmus

Jakmile se dostanete blízko k jeho výbuchu slasti, buď úplně zastavte veškerou stimulaci, nebo zpomalte pohyby. Dojde ke zvýšení průtoku krve do pánevní oblasti. Každé následující vydráždění se tak stane hlubší a silnější.

Hodí se také, když mezi sebou nejprve uzavřete dohodu, že si o blížícím orgasmu dáte vědět (slovem, stiskem ruky). V tom pomůže i pomyslná orgastická stupnice od jedné do deseti (nula představuje stav klidu). Jakmile rozeznáte, že jste vy nebo váš vyzrálý milenec na bodě vzrušení číslo osm, stane se pro vás oddalování sexuální rauše jednodušší. Pak už vašim experimentům s metodou stop-start nic nebrání.

Nemůžete dosáhnout vyvrcholení?

A vzkaz pro lidi, kteří mají s dosahováním orgasmu problémy? „Pokud nemůžete vyvrcholení dosáhnout, nejprve navštivte svého gynekologa, aby vyloučil jakékoli fyzické problémy. Pak zvažte sezení s dobrým sexuálním terapeutem. Je totiž možné, že v sobě přechováváte negativní představy o sexu, které vám brání v uspokojení nebo rozvoji sexuality,“ uzavírá Tracey Cox.

Reklama

Načítám