Hlavní obsah

Proč se milovat zezadu? Tyhle výhody si zamilujete!

Foto: bart78, shutterstock.com

Samotná změna polohy může vyvolat fyzickou rozkošFoto: bart78, shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dráždivé a smyslné laskání plné anonymity a fantazijních představ? To je milování, během něhož ukazujete milenci záda! Znáte všech šest jeho žhavých výhod?

Článek

Milování tváří v tvář je tak romantické. Většina žen má ráda, když je muž během sexu drží a má s nimi něžný a těsný kontakt. Taky rty a ňadra, čili dva podstatné zdroje erotického dráždění, jsou pro milence dostupnější. Jenže, co když chcete něco docela jiného, chlípnějšího a nevšedního? To zařídí milování zezadu. Vsadíte se? Tohle je seznam výhod!

1. Nabouráte rutinu

Britský sexuální poradce Glenn Wilson z londýnského Institutu psychiatrie zastává názor, že sex v polohách, při nichž muž vniká do ženy zezadu, může představovat pro páry, jež se milují během týdne několikrát, osvěžující změnu. Podle tohoto odborníka totiž třeba taková psí poloha může dodat sexuálnímu životu zdání rozmanitosti a nevšednosti. Ale to není všechno…

2. Dosáhnete na vrcholné vzrušení

Jelikož současní milenci mají zájem o hledání bájného bodu G, doporučuje se jim právě milování zezadu, během něhož penis dráždí přední vaginální stěnu. V podstatě je to tak, že při mnoha polohách zezadu je žena ohnuta v kyčlích, stehna odstupují od osy těla ve velkém úhlu, a proto je proniknutí hluboké, a příležitostně dokonce i velmi hluboké. A co tipy?

Například britská sexuoložka Tracey Cox radí místo kleku lehnout si na břicho a roztáhnout nohy. „Partner si lehne na vás a vleže do vás začne pronikat, což je ideální pro nepřímou stimulaci klitorisu,“ podotýká sexpertka v jedné ze svých příruček. Zkuste to…

Foto: Jacob_Lund, shutterstock.com

Při poloze zezadu má muž ruce uvolněné k laskáníFoto: Jacob_Lund, shutterstock.com

3. Budete se cítit jinak

„Ať jsou tělesné a citové výhody a nevýhody polohy zezadu jakékoli, dvojice, které se tímto způsobem milují, při nich objeví řadu praktických výhod. Při polohách zezadu se žena cítí neobyčejně zranitelná. Některým ženám to připadá dráždivé. Představa, že do nich muž pronikne a zmocní se jich jako zvíře, je značně rozpaluje,“ podotýká Glenn Wilson ve své knize Vynalézavá láska s tím, že to je právě ono – opak běžného.

V dnešní době je totiž obvyklé, že se ženy baví o empatických, něžných a laskavých mužích, kteří v posteli věnují dlouhé minuty podrobné a trpělivé předehře. Ta by se ale, i podle Glenna Wilsona, neměla stát nudícím zvykem, jakkoli je příjemná.

4. Partner prožije vizuální bombu

Muži jsou vzrušováni zrakem. Když vidí, jak se penis zasunuje do pochvy a zase se vysunuje, jsou v sedmém nebi. To první, co zpravidla dělají, je, že si zadeček své milenky přitisknou víc k sobě. A dobře dělají. Dochází tak ke stimulaci jejich varlat. I vy jim můžete tímto způsobem poskytnout víc slasti, a to bez námahy.

Samozřejmě je fajn, že oni mají volné ruce k laskání všeho druhu. Za předpokladu, že obvykle vaše ňadra visí dolů, takže jsou prokrvená a citlivější, je to další příjemné zjištění.

Foto: PhotoMediaGroup, shutterstock.com

Někoho při milování vzrušuje oční kontakt, jinému slast přivírá očiFoto: PhotoMediaGroup, shutterstock.com

5. Můžete si „anonymně hrát“

Již zmíněný sexuální poradce tvrdí, že pro ženy plaché a váhající, tedy takové, které sní o jiném muži, nebo se prostě stydí, je milování zezadu to pravé. Ty všechny si mohou, s obličejem odvráceným od milence, užívat jeho penis i laskání tak trochu v anonymitě.

6. Pohodlnější během těhotenství

Polohy zezadu se ideálně hodí nejen pro milence toužící po změně. I nastávající maminky ocení jejich variace, neboť jsou-li na všech čtyřech, nedochází k mačkání zvětšujícího se bříška. Nicméně v posledních několika týdnech těhotenství však musí partner z bezpečnostních důvodů omezit hloubku pronikání.

Tak co, taky jste nejradši na všech čtyřech?

Reklama

Související témata:

Načítám