Hlavní obsah

Sexy pevný zadek: 6 sportů, které vám zajistí pozadí snů

Foto: MRProduction, Shutterstock.com

Foto: MRProduction, Shutterstock.com

Reklama

V obchodech už se to opět začíná hemžit stylovými upnutými šortkami a sexy bikinami. Víte, co k nim nutně potřebujete? Pevný, oblý a pěkně vypracovaný zadek! Pojďte se podívat, jaké sporty jsou na jeho zformování úplně nejlepší.

Článek

Zadek se skládá ze tří svalů – jsou to velký, střední a malý sval hýžďový. Díky jejich práci můžete chodit, běhat, skákat, lézt... Zkrátka provádět většinu aktivit, do nichž se zapojuje spodní část těla.

Kvůli sedavému způsobu života mají tyto svaly tendenci ochabovat, čehož se vy nejenže chcete vyvarovat, ale navíc toužíte po opačném efektu. Jak na léto, tak i na zbytek roku se vám totiž bude hodit zadek kulatý a perfektně zpevněný. Tímhle na něm můžete začít pracovat...

1. Dřepy a výpady se závažím

Když chtějí ženy vypracovat hýždě a stehna, nejčastěji se rozhodnou začít s dřepy a výpady. To rozhodně není špatná volba! Toužíte-li ale vidět opravdové výsledky, tedy znatelně kulatější a pevnější pozadí, samy o sobě tyto cviky stačit nebudou.

Bude třeba přibrat si nějaké váhy. Pamatujte, že právě hýžďové a stehenní svaly jsou nejsilnější partie vašeho těla. Na dvoukilové činky se proto ani nedívejte. I netrénovaná žena – pokud nemá závažný zdravotní problém – zvládne aspoň tři série po deseti dřepech s osmikilovým závažím.

V ideální případě by to však mělo být třikrát až čtyřikrát tolik. Bez legrace. Ač se vám to teď možná zdá jako sci-fi, vězte, že když začnete dřepy trénovat, velmi rychle snesete těžší váhy. A právě ty jsou k žádoucímu růstu, tvarování a zpevnění vašeho zadku naprosto nezbytné.

Foto: Undrey, Shutterstock.com

Výpady jsou na zadek skvělé. Chcete-li pořádné výsledky, přiberte těžší činkyFoto: Undrey, Shutterstock.com

2. Horská turistika

Nerady se zavíráte do fitka? Existují i venkovní varianty, jak vypracovat pozadí. Velice efektivní je chůze v kopcovitém terénu nebo vyloženě horská turistika. Při zdolávání nerovností, či dokonce lezení vaše hýždě velmi přirozeně a intenzivně pracují, což se na jejich vzhledu samozřejmě projeví.

3. Běh v nerovném terénu

Neméně účinný je i běh v nerovném terénu. V tomto případě stačí zvolit jen mírně zvlněný povrch, a výsledky se přesto dostaví velmi rychle. Běh i chůzi v různých terénech včetně toho městského můžete libovolně kombinovat – je však vhodné věnovat se jim minimálně třikrát týdně.

Foto: Dudarev Mikhail, Shutterstock.com

Nebaví vás posilování a opakování stále stejných cviků? I během a turistikou můžete pozadí pořádně vypracovatFoto: Dudarev Mikhail, Shutterstock.com

4. Chůze do schodů

Pokud máte nouzový stav (nestíháte jít do fitka, venku je ošklivo...), vsaďte na chůzi či běh do schodů. Tenhle pohyb je dost podceňovaný, ale patří mezi to nejlepší pro vaše hýždě a stehna. Rozhodnete-li se místo odpolední lekce v posilovně cvičit doma a zařadíte k tomu i několik vystoupaných pater, dá se to považovat za velmi efektivní trénink. Opět nic nezkazíte, když si do rukou přiberete ještě činky či jiná závaží.

5. Bruslení

Super zábavnou formou, jak zapracovat na zadních partiích, je také in-line bruslení. V tomto případě příliš nedoporučujeme kopcovité terény, ty mohou být vcelku nebezpečné, efektivitu cvičení raději podpořte vyšší rychlostí jízdy.

Foto: MilanMarkovic78, Shutterstock.com

Milujete rychlost? Na in-linech si jí užijete dosyta a ještě zapracujete na pevném zadkuFoto: MilanMarkovic78, Shutterstock.com

6. Plážový volejbal

Na závěr něco pro milovníky her a míčových sportů. Při volejbalu, který je založený jak na výskocích na smeč a blok, tak i na dřepech při vybírání, dostávají hýždě i stehna pěkně zabrat. Pohyb v písku je obecně náročnější, a proto také o chlup efektivnější.

Provozujete některou z těchto sportovních aktivit pravidelně?

Reklama

Načítám