Hlavní obsah

Vánoční výzdoba, jakou jste ještě neviděli!

Foto: isifa

Nakupování vánočních ozdob je Sylviinou velkou vášníFoto: isifa

Reklama

Domníváte se, že je vaše vánoční výzdoba nejlepší široko daleko? Po zhlédnutí tohoto článku možná zjistíte, že máte ve vymýšlení vánočních dekorací přece jen rezervy!

Článek

Sedmdesátiletá Sylvia Pope ze Swansea ve Walesu si na strop připevnila neuvěřitelných 1750 vánočních ozdob. Aby stihla všechny rozvěsit, začala se zdobením už na konci září a nehodlá přestat dřív než na Štědrý den. A protože má s výzdobou tolik práce, počítá Sylvia s tím, že ozdoby zůstanou na svých místech až do března.

Foto: isifa

Když ale dekorace sundá, musí každý rok znovu vymalovatFoto: isifa

Vánoční výzdoba je Sylviinou velkou vášní. I když už má zmíněných 1750 ozdob v celkové hodnotě kolem 640 tisíc korun, každý rok utratí zhruba další tři tisícovky, aby přikoupila pár nových. Sběratelství je pro ni opravdovou vášní  – začala s ním už v roce 1999, když zavítala do obchodního domu Macy´s v New Yorku a byla omráčená množstvím ozdob, které tu prodávali. Koupila si jich tu hned 30 a dnes má spoustu vzácných kousků z celého světa, včetně Egypta. Její koníček má ale i svou stinnou stránku – když Sylvia ozdoby ze stropu sundá, zůstane po nich tolik děr, že stará paní musí vzápětí vymalovat.

Co na Sylviinu sbírku říkáte vy?

Reklama

Související témata:

Načítám