Hlavní obsah

Skvosty ze šatníku těhotné zpěvačky Kateřiny Mátlové

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Jako zpěvačka je známá především v zahraničí, ale momentálně pobývá doma v Česku. Kateřina Mátlová (41) totiž čeká svého prvního potomka – je v sedmém měsíci těhotenství. A protože víme, že to umí s módou, požádali jsme ji, aby nám ukázala svůj současný šatník. Miluje boty, kabelky a značkovou módu.

Článek

Zpěvačka populární hudby Kateřina Mátlová (41) pochází ze známé umělecké rodiny a má pět sester, z nichž většina se věnuje hudbě. Uměleckým jménem si říká Kate Matl a je známá především díky vystupování se švýcarským hudebníkem DJ BoBo. Zastihnout ji v Praze je většinou složité, ale teď tu tráví hodně času, protože jí ubylo kvůli koronavirové krizi cestování i práce, ale hlavně čeká spolu se svým přítelem, podnikatelem Michalem Kováčem (43), své první dítě.

Je na začátku sedmého měsíce těhotenství, a tak se její hektický život na chviličku zpomalil. Kateřina se cítí skvěle a je plná elánu. Neváhala nás pozvat k sobě domů a předvést nám svůj vytříbený šatník. Dopředu si připravila tři outfity, na nichž prý chce ukázat nastávajícím maminkám, že i ženy v těhotenství se mohou oblékat stylově a nezanevřít na módu.

Jak vlastně začal váš vztah k módě?

Jsem ze šesti sester a často jsem tedy oblečení dědila. S úsměvem vzpomínám na dobu, kdy jsem tajně chodila do jejich skříní. Jinak se od mládí zajímám o módní trendy i výstřelky a ráda je nosím, pokud tedy nepotlačují moji osobnost a styl.

A ten je jaký?

Mám ráda módu elegantní i sportovní, často jsem obojí kombinovala. Teď v těhotenství dávám přednost legínám, svetru a kabátu. Už se ale nemůžu dočkat, až si zase vyjdu v elegantních kalhotách do pasu, košili, kabátku a lodičkách, vše ale v lehce pánském stylu, ten mě baví.

Foto: Jakub Jurdič

Pánský styl je Kateřině Mátlové hodně blízký. Kalhoty do zvonu navíc krásně podtrhnou její štíhlé a dlouhé nohyFoto: Jakub Jurdič

Dáváte přednost kalhotám?

V tomto směru nejsem vyhraněná, hlavně mám ráda jednoduchost. Kombinace šatů, lodiček a kabelky je za mě top. Nepohrdnu ale ani kalhotovým kostýmkem a klidně může být doplněný teniskami.

Uměla byste říct, kolik bot a kabelek skrývá váš šatník?

Právě kabelky a boty jsou moje slabost a trochu se stydím, že je všechny ani nevynesu. Je jich opravdu víc, než potřebuju.

Foto: Jakub Jurdič

Ve skříni má ukryté poklady v podobě značkových kabelek a botFoto: Jakub Jurdič

Dokážete se přebytečného oblečení zbavovat?

Tak to je dobrá otázka. Kdyby to bylo jen na mně, těžko bych něco vyhodila. Mám ráda každý svůj outfit, a i když už některý nenosím, do skříně se vejdou všechny. Proto je nejlepší čas od času šatník nekompromisně vytřídit a v tom mi pomáhají kamarádi, hlavně stylista Sam Dolce, který mě líčil a česal i na dnešní focení, a vizážista Pavel Kortan.

Který současný trend se vám líbí?

Především ty, které dávají důraz na přirozenost a nositelnost. Trendem je také eko. Myslím, že v budoucnosti bude hodně ovlivňovat to, co nosíme, udržitelnost v souvislosti s dopadem módního průmyslu na planetu. A tento trend není cizí ani mně.

Foto: Jakub Jurdič

Baví ji legínové kalhoty, které nosí hlavně teď v těhotenství. Stačí je doplnit zajímavou halenkou, elegantním kabátem i kloboukem a rázem budete vypadat stylověFoto: Jakub Jurdič

Jak jsme na tom podle vás my Češky s módou? 

Nemyslím si, že bychom v Česku byly oproti módnímu světu pozadu. Někdy by to možná chtělo trochu víc odvahy a barev, ale jinak si vedeme docela obstojně.

To ráda slyším! Kde vlastně nejčastěji nakupujete, jaké jsou vaše oblíbené značky?

Ještě nedávno bych odpověděla, že nejvíc nakupuju, když jsem pracovně v zahraničí. Protože jsem odjížděla i na několik měsíců, šatník jsem průběžně obměňovala a doplňovala na cestách. Líbí se mi hodně značek a někdy nepohrdnu ani neznačkovou módou. Dnes víc využívám online nákupy nebo se projdu po Pařížské ulici, kde jsou nejlepší značky dobře zastoupeny.

Foto: Jakub Jurdič

Jediný těhotenský kousek, který si zpěvačka pořídila do šatníku, jsou červené minišaty značky Armani. Na focení je Katka doplnila dokonalými lodičkami značky Tom FordFoto: Jakub Jurdič

Jste při nákupech rozhodná?

Asi jak kdy. Když jdu nakoupit něco konkrétního, mám jasnou představu a jde to rychle. Pokud si vyjdu jen tak a něco mě zaujme, rozesílám fotky přátelům nebo stylistovi a radím se.

Stylistu tedy využíváte při práci i v soukromí? 

Ano, se stylisty a vizážisty spolupracuji často, ráda se nechám vést.

Foto: Jakub Jurdič

Kateřina má ráda výrazné šperky, například tuto visací náušnici v podobě červeného KFoto: Jakub Jurdič

Oblékáte i svého přítele?

Radíme si navzájem, ale spíš má svůj vlastní názor, kterého se drží, experimentuje jen výjimečně. Když se někam chystáme spolu, nenásilně se k sobě ladíme, ale určitě to neřešíme do takových detailů, jako je stejná barva nebo materiál. Musím přiznat, že Michal má vkus, za což jsem moc ráda, líbí se mi jeho čistý styl.

Momentálně jste na začátku sedmého měsíce těhotenství, ale máte jen malé bříško, jak si udržujete postavu?

Asi mám spíš štěstí na geny a určitě tomu pomáhá i moje výška. Od mala jsem se věnovala baletu, tanci a sportu v různých formách. To vše mou postavu ovlivnilo. V těhotenství mi roste jen bříško a v jiných partiích příliš nepřibírám. Z aktivního pohybu mi zůstaly pouze procházky se psem.

Foto: Jakub Jurdič

Kateřina miluje módu natolik, že svého psa pojmenovala po italské módní značce EtroFoto: Jakub Jurdič

Kateřina Mátlová i její sestry zdědily hudební talent po rodičích. Kdo další ze slavných jde ve stopách rodičů?

Reklama

Načítám