Hlavní obsah

Skvosty ze šatníku: Vlastina Svátková navrhla šaty i kabát

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Sledujete rádi náš seriál zaměřený na šatník známých tváří? Pak s námi nahlédněte do pestré garderoby herečky a spisovatelky Vlastiny Svátkové (37). Prozradí vám, v čem se cítí nejlépe a které šaty si navrhla sama.

Článek

Milá, půvabná a éterická. Tak působí krásná herečka i spisovatelka slovenského původu, sedmatřicetiletá Vlastina Svátková. Žije v Praze a tady nás také nechala nahlédnout do svého šatníku. Je velmi pestrý, stejně jako botník – ten ukrývá hodně párů na podpatcích, s kterými prý herečka nemá žádný problém, naopak. „Tenisky obouvám většinou jen tehdy, když jdu někam s dětmi, ale v botách na podpatcích vypadám líp,“ prozrazuje Vlastina, která vychovává s manželem Jiřím Kounickým tři syny (dva z předchozího vztahu).

Nyní ji můžete vidět v hlavní roli v novém filmu Můj příběh. Je inspirovaný skutečnou událostí a věnuje se tematice domácího násilí. Jde o Vlastininu první velkou filmovou roli v debutovém snímku režisérů Libora Adama a Hany Hendrychové, který měl premiéru 9. ledna.

Smaragdová i fialová

Ještě tak před čtyřmi roky byste Vlastinu potkali pravděpodobně v černé barvě. Pak ovšem v jejím životě došlo k určitému zlomu a její šatník se začal postupně projasňovat veselými odstíny i netradičními vzory. Nejspíše za to mohl nový vztah se současným manželem, větší sebedůvěra, ale také fakt, že prý přestala řešit, co si o ní myslí okolí.

V jasných barvách, hlavně v tónech zelené, smaragdové či fialové, se herečka začala cítit velmi dobře a oblíbila si ženské kousky v podobě šatů a maxisukní. „Mám ráda dlouhé sukně do pasu. Hezky prodlouží siluetu a hlavně mi zvýrazní pas, který moc nemám,“ říká Vlastina a jako první nám předvedla kombinaci černé sukně z veganské kůže a kašmírového svetru zelenkavé barvy.

Foto: Tomáš Rubín

Sukni značky Nanushka koupila Vlastina v Budapešti. Kašmírový svetr je značky COSFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Druhý pestrobarevný outfit se skládá ze svetru Zara, který herečka ulovila v second handu, a sukně z dílny módní návrhářky Beaty RajskéFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Tyhle šaty si herečka chtěla obléknout na předpremiéru nového filmu Můj příběh, kde hraje hlavní roli. Nakonec se těsně před večerem rozhodla pro jiný modelFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Lodičky i kozačky kupuje herečka převážně na internetuFoto: Tomáš Rubín

Vintage i designové kousky

A jaký je vlastně styl Vlastiny Svátkové? Kromě toho, že je osobitý a ženský, se dá říct, že je také šetrný k přírodě. Herečka nakupuje oblečení z druhé ruky a vyhledává různé vintage kousky i v internetových obchodech. „Velmi ráda kombinuji starší kousky s modely od českých designérů a návrhářů. Snažím se volit věci nadčasové, nic trendového. Když si mohu vybrat, nejčastěji nosím šaty, protože se v nich cítím volná,“ upřesňuje Vlastina, která obdivuje tvorbu například Kateřiny GeislerovéZoltána Tótha či Hany Zárubové.

Foto: Tomáš Rubín

Vlastinu můžete potkat také v krásném zeleném kabátu ozdobeném efektní vsadkou, kterou vyšívala její prababička jako originální kroj pro sebe a své dětiFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Zadní strana kabátuFoto: Tomáš Rubín

Vlastní značka i šperky

Není to ani půl roku, co si Vlastina Svátková pár módních kousků sama navrhla a na modely si vybrala i látku. „Celé to vzniklo tím, že jsem v obchodech postrádala originalitu, a tak jsem začala hledat něco nového. Zakoupila jsem si látku a ukázala švadleně svou představu. Líbí se mi totiž asymetrie, velké rukávy i zajímavé vzory,“ popisuje a ukazuje nám kimonové šaty a nový zimní kabát ušitý z čalounické látky, kterou původně vybrala na nové křeslo.

Foto: Tomáš Rubín

Tyto šaty, které jsou inspirovány kimonem, si herečka navrhla samaFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Svou tvorbu prezentuje Vlastina Svátková pod značkou Produši a vybrané kousky můžete najít čas od času na jejích stránkách ProstorprodusiFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Zimní kabát je ušitý z čalounické látkyFoto: Tomáš Rubín

Vlastina Svátková spolu s herečkou Zuzanou Šulajovou (41) vlastní značku Adore Šperky, pro kterou navrhuje zlaté šperky s přírodními drahokamy a polodrahokamy. Jak k tomu došlo? Vlastina si přála zásnubní prsten osazený neopracovaným morganitem, ale ukázalo se, že je velký problém ho sehnat a vyrobit... A tak si dámy nakonec poradily samy.

Foto: Tomáš Rubín

Vlastina navrhuje i luxusní prsteny osázené drahokamyFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Originální kousky najdete pod značkou Adore ŠperkyFoto: Tomáš Rubín

Zajímá vás, co nosila Vlastina Svátková v těhotenství a kolik přibrala? Pusťte si náš minirozhovor Začalo to pusou!

Reklama