Článek
Postup
01.
Začněte tím, že lesní směs vyndáte z mrazáku a necháte ji při pokojové teplotě zcela rozmrazit. Troubu zapněte na 170 stupňů Celsia. Mezitím už se můžete pustit do přípravy těsta!
02.
Hořkou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a vmíchejte do ní máslo, které se také zcela rozpustí. Pak ji nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Mouku prosejte s práškem do pečiva a přidejte k ní mléčnou čokoládu nakrájenou na kousky.
03.
Vajíčka vyšlehejte s cukrem do pěny, vmíchejte do nich moučnou směs a vychladlou rozpuštěnou čokoládu. Nakonec do těsta přidejte i lesní ovoce.

Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt
04.
Těsto nalijte do vymazané formy do výšky asi 4 centimetrů a dejte péct na 40–45 minut. Bílou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a upečený koláč jí ozdobte.

Foto: Ondřej Hošt