Hlavní obsah
Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Zima nezima, občas člověk dostane i na konci ledna chuť na lesní plody. Naštěstí tu dnes máme mrazáky a v nich zásoby pořízené v létě, takže dojděte pro čokoládu a pusťte se do pečení!

35 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáč
Na těsto
  • 225 g másla
  • 275 g hořké čokolády
  • 75 g mléčné čokolády
  • 75 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 3 ks vejce
  • 200 g třtinového cukru
  • 175 g mraženého lesního ovoce
Na ozdobu
  • 40 g bílé čokolády
Článek

Postup

01.

Začněte tím, že lesní směs vyndáte z mrazáku a necháte ji při pokojové teplotě zcela rozmrazit. Troubu zapněte na 170 stupňů Celsia. Mezitím už se můžete pustit do přípravy těsta!

02.

Hořkou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a vmíchejte do ní máslo, které se také zcela rozpustí. Pak ji nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Mouku prosejte s práškem do pečiva a přidejte k ní mléčnou čokoládu nakrájenou na kousky.

03.

Vajíčka vyšlehejte s cukrem do pěny, vmíchejte do nich moučnou směs a vychladlou rozpuštěnou čokoládu. Nakonec do těsta přidejte i lesní ovoce.

Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

04.

Těsto nalijte do vymazané formy do výšky asi 4 centimetrů a dejte péct na 40–45 minut. Bílou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a upečený koláč jí ozdobte.

Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Energetická hodnota celkem pro 1 pekáč
Energie21 467,5 kJ
Bílkoviny55,76 g
Tuky330,85 g
Sacharidy471,8 g
Sůl0,89 g
SAFA168,13 g
Vláknina33,05 g
Cukry395,5 g
Související témata:

Načítám