Hlavní obsah

Křehké sušenky s čokoládovým krémem

Hodnocení:
(24)
Doba přípravy
1 hodina
Doba vaření
15 minut
Náročnost
střední

Malé mlsání ke kávě nebo svačinka dětem do školy? Upečte si kakaové sušenky s čokoládovo-oříškovým krémem! Jsou křehké, sladké akorát a opravdu dobré!

Ingredience pro:
20 sušenek
  • 120 g hladké mouky
  • 40 g kakaa
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 1 špetka soli
  • 100 g másla
  • 80 g cukru krystal
Na krém
  • 100 ml smetany ke šlehání 30%
  • 100 g nastrouhané hořké čokolády 65%
  • 100 g mléčné čokolády
  • 70 g ořechů
Článek

Krok 1: Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte prosátou mouku, kakao, jedlou sodu a sůl a vyšlehejte. Vznikne vám těsto, které bude mít podobnou konzistenci jako drobenka. Rukama propracovávejte tak dlouho, dokud nevznikne jednotné těsto. Vytvarujte z něj kouli, tu zabalte do potravinové fólie a dejte odpočinout do lednice.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 2: Zatímco těsto odpočívá, nalámejte obě čokolády do misky. Smetanu přiveďte k varu a na čokolády ji nalijte. Nechte chvíli odpočinout, a pak metličkou rozmíchejte na hladký krém. Za občasného míchání nechte vychladnout, a následně ztuhnout v lednici. Ořechy rozmixujte nahrubo a vmíchejte do připraveného krému.

Krok 3: Těsto rozválejte mezi dvěma kusy fólie na výšku 4 milimetry a vykrajovátkem vykrajujte sušenky, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Sušenky dejte péct do vyhřáté trouby na 165 °C asi na 15 minut.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 4: Upečené a vychladlé sušenky naplňte čokoládovo-oříškovým krémem a slepte je.

Pečete někdy dětem svačiny? A zkoušeli jste domácí vánoční sušenky?

ynezorPumanzeSaNyknalC