Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Slané křehké pečivo může mít různé efektní tvary, které se dobře plní pěnami a pomazánkami. Zkuste košíčky, jsou snadné a fajn na párty.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g hladké mouky
    1
  • 200 g másla
    7
  • 2 ks vejce
    3
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Změklé máslo vyšlehejte s vejci a trochou vody, přidejte mouku, sůl a špetku pepře a zadělejte vláčné těsto, které zabalte do potravinové fólie a v chladničce nechte přes noc odležet. 

02.

Druhý den těsto plňte do vymazaných formiček. Košíčky pečte dozlatova při 180 °C přibližně 15 minut. Z formiček je vyklopte až po vychladnutí.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie3 503 kJ
Bílkoviny17,3 g
Tuky44,63 g
Sacharidy90,65 g
Sůl1,62 g
SAFA21,48 g
Vláknina3,75 g
Cukry1,84 g

Načítám