Hlavní obsah
3,3
(12)
Foto: zakysana-smetana.cz

Foto: zakysana-smetana.cz

Některé nepečené dezerty je kvůli tuhnutí potřeba dělat den předem. Dnes pro vás ale máme tip na dezert s javorovým sirupem, který stačí připravit a sníst.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
Pohár
  • 1 kg čerstvých jahod
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 ks citronu
Na ozdobu
  • 5 lžic jahodového sirupu
  • 1 lžíce máty
Článek

Postup

01.

Aby vše vydrželo, jak má, je potřeba pohár dělat zhruba hodinu před servírováním. Jahody očistěte, omyjte, osušte a nakrájejte je na poloviny (pár si jich nechte na konec na ozdobení). 

02.

Pak je pokapejte javorovým sirupem, urovnejte do nachystaných pohárových misek a nechte asi 20 minut odležet, aby pustily šťávu.

03.

Smetanu vyšlehejte spolu s vanilkovým cukrem tak, aby byla co nejpevnější, a pak do ní po troškách opatrně zašlehejte asi 1 lžíci citronové šťávy. Jahody se sirupem také pokapejte trochou citronové šťávy a překryjte je pomocí cukrářské zdobičky ochucenou šlehačkou. 

04.

Vršek poháru dozdobte jahodovým sirupem, kousky zbylých jahod a lístky máty nebo meduňky, pokud budete mít náladu, můžete uvařit ještě řidší vanilkový pudink a navrch dát lžíci pudinku.

Také milujete jahody a rozhodli jste se je pěstovat na zahrádce či balkonu? V tom případě vám doporučujeme si přečíst na co si dát pozor a co jahody potřebují.

Reklama

Související témata:

Načítám