Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Sloní oko je originální dezert, který uspokojí i náročné mlsné jazýčky. Ochutnáte?

30 min.
Příprava
12 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
  • 6 ks bílku
  • 6 ks žloutků
  • 6 lžic cukru moučka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 250 g másla
  • 100 g cukru moučka
  • 100 g ořechů
  • 250 ml mléka
  • 2 ks banánu
  • 50 g čokolády na vaření
  • 50 g másla
Článek

Postup

01.

Žloutky utřete se šesti lžícemi cukru moučka, přidejte hladkou mouku, kakao a prášek do pečiva. Do těsta pak zlehka vmíchejte sníh vyšlehaný z bílků, vše nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 180 stupňů Celsia asi 7 minut.

02.

Hned, jak piškot vyndáte z trouby, na něj položte roli od alobalu (nebo trubici od vysavače) a piškot přes ni přeložte. Nechte vychladnout a mezitím připravte krém.

03.

Máslo vyšlehejte se 100 g cukru moučka (kdo má radši méně sladké, tak cukr může úplně vynechat) a v mléce spařenými oříšky.

04.

Vychladlý plát opatrně rozevřete, doprostřed poklaďte oloupané banány, piškot pomažte krémem a zpátky přehněte.

05.

Teď už zbývá jen čokoládová poleva. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření s máslem a sloní oko jí jednoduše polijte a máte hotovo.

Pokud máte radši ovocné moučníky bez čokoládových polev, zkuste ty super snadné jahodové.

Reklama

Související témata:

Načítám