Hlavní obsah

Sloní oko

Hodnocení:
(0)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
12 minut
Náročnost
nízká

Sloní oko je originální dezert, který uspokojí i náročné mlsné jazýčky. Ochutnáte?

Ingredience pro:
1 roládu
  • 6 bílků
  • 6 žloutků
  • 6 lžic cukru moučka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 250 g másla
  • 100 g cukru moučka
  • 100 g mletých ořechů
  • 250 ml horkého mléka
  • 2 banány
  • 1 čokoláda na vaření
  • 50 g másla
Článek

Postup

Krok 1: Žloutky utřete se šesti lžícemi cukru moučka, přidejte hladkou mouku, kakao a prášek do pečiva. Do těsta pak zlehka vmíchejte sníh vyšlehaný z bílků, vše nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 180 stupňů Celsia asi 7 minut.

Krok 2: Hned, jak piškot vyndáte z trouby, na něj položte roli od alobalu (nebo trubici od vysavače) a piškot přes ni přeložte. Nechte vychladnout a mezitím připravte krém.

Krok 3: Máslo vyšlehejte se 100 g cukru moučka (kdo má radši méně sladké, tak cukr může úplně vynechat) a v mléce spařenými oříšky.

Krok 4: Vychladlý plát opatrně rozevřete, doprostřed poklaďte oloupané banány, piškot pomažte krémem a zpátky přehněte.

Krok 5: Teď už zbývá jen čokoládová poleva. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření s máslem a sloní oko jí jednoduše polijte. A je to!

Pokud máte radši ovocné moučníky bez čokoládových polev, zkuste ty super snadné jahodové.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama