Hlavní obsah
Foto: Archiv

Foto: Archiv

Někdo tuto úžasnou tradiční přílohu zná jako kočičák, jiný třeba jako lepenici. Ať už tak, nebo tak, vězte, že se jedná o trochu netradiční šťouchané brambory. Jak si je připravit?

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 800 g brambor
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1 ks cibule
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce másla
    7
  • 300 g kysaného zelí
K podávání
  • 4 ks jitrnic
    1
  • 4 ks kyselých okurek
    10
    12
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Oškrábané brambory nakrájejte na kostky a uvařte v osolené vodě s kmínem doměkka.

02.

Mezitím nakrájejte cibuli nadrobno, na troše oleje ji osmahněte dozlatova a dejte bokem. V té samé pánvi opečte ze všech stran dokřupava jitrnice.

03.

Uvařené brambory slijte a rozšťouchejte. Přidejte máslo, nasekané kysané zelí a osmahnutou cibulku a promíchejte. Kočičák (čili lepenici) ozdobte třeba nasekanou petrželkou a osmaženou cibulkou a skvělá příloha k jitrnicím je na světě. Hotový pokrm podávejte s kyselými okurkami.

Máte rádi brambory smíchané se zelím, nebo je raději podáváte zvlášť?

Související témata:

Načítám