Hlavní obsah

Kočičák čili lepenice s jitrnicí

Hodnocení:
(23)
Foto: Archiv
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Někdo tuto úžasnou tradiční přílohu zná jako kočičák, jiný třeba jako lepenici. Ať už tak, nebo tak, vězte, že se jedná o trochu netradiční šťouchané brambory. Jak si je připravit?

Ingredience pro:
4 porce
Na kočičák
  • 800 g brambor
  • sůl
  • kmín
  • 1 cibule
  • rostlinný olej
  • 1 lžíce másla
  • 300 g kysaného zelí
K podávání
  • 4 jitrnice
  • 4 kyselé okurky
Článek

Postup

Krok 1: Oškrábané brambory nakrájejte na kostky a uvařte v osolené vodě s kmínem doměkka.

Krok 2: Mezitím nakrájejte cibuli nadrobno, na troše oleje ji osmahněte dozlatova a dejte bokem. V té samé pánvi opečte ze všech stran dokřupava jitrnice.

Krok 3: Uvařené brambory slijte a rozšťouchejte. Přidejte máslo, nasekané kysané zelí a osmahnutou cibulku a promíchejte. Kočičák (čili lepenici) ozdobte třeba nasekanou petrželkou a osmaženou cibulkou a skvělá příloha k jitrnicím je na světě. Hotový pokrm podávejte s kyselými okurkami.

Máte rádi brambory smíchané se zelím, nebo je raději podáváte zvlášť?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama